Vyhľadávanie:

Korporácia United States Steel zverejnila výsledky za 3. štvrťrok 2018

Korporácia United States Steel zverejnila výsledky za 3. štvrťrok 2018

Dňa 1. novembra 2018 United States Steel Corporation oznámila čistý zisk za 3. štvrťrok 2018 vo výške 291 mil. USD, ktorý po úprave predstavoval 321 mil. USD. Pre porovnanie, v 3. štvrťroku 2017 dosiahla korporácia čistý zisk 147 mil. USD, ktorý po úprave predstavoval 161 mil. USD.

David Burritt, prezident U. S. Steel a CEO k dosiahnutému výsledku povedal: „Výsledky za tretí štvrťrok boli v súlade s našimi očakávaniami, pričom sa výrazne zlepšil zisk nášho segmentu plochých valcovaných výrobkov a segment rúr sa vrátil k ziskovosti.“

Segment U. S. Steel Europe vykázal za 3. štvrťrok 2018 zisk pred úrokmi a zdanením vo výške 72 mil. USD. Kapitálové výdavky dosiahli 25 mil. USD a výrobné kapacity boli v 3. štvrťroku 2018 využívané na 96 percent.

K výhľadu na rok 2018 David Burritt uviedol: “Podmienky na trhu zostávajú dobré a spotreba koncových spracovateľov ocele je stabilná. Počas dlhšej doby sme zaznamenali nižšie objednávky od zákazníkov v dôsledku padajúcich spotových a indexových cien. Napriek tomu však očakávame, že pokračujúci silný dopyt po oceli podporí priaznivé podmienky na trhu aj pri vstupe do roku 2019.“

V segmente severoamerických plochých valcovaných výrobkov očakávame, že výsledky sa budú naďalej zlepšovať najmä kvôli zvýšenému predaju výrobkov a nižším nákladom na údržbu a odstávky, ktoré však môžu byť čiastočne znížené nižšími priemernými realizovanými cenami. Napriek určitému zmierneniu na trhu s rúrami pre energetiku, v segmente severoamerických rúr očakávame taktiež postupné zlepšovanie najmä vďaka zvýšenému predaju, ktoré však môže byť čiastočne znížené nižšími priemernými realizovanými cenami. V európskom segmente očakávame pokles najmä kvôli preceneniu skladových zásob súvisiacich s premenlivosťou cien nerastných surovín.

V súčasnosti očakávame, že vo 4. štvrťroku 2018 dosiahneme upravený zisk pred zdanením, úrokmi, odpismi a amortizáciou (EBITDA) vo výške približne 575 mil. USD, čím by upravený výsledok EBITDA za celý rok 2018 mal byť na úrovni približne 1,8 miliardy USD.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...