Vyhľadávanie:

Korporácia United States Steel zverejnila výsledky za 3. štvrťrok 2019

Korporácia United States Steel zverejnila výsledky za 3. štvrťrok 2019

Dňa 31. októbra 2019 zverejnila United States Steel Corporation čistú stratu 84 miliónov USD za 3. štvrťrok 2019. Upravený zisk pred úrokmi, zdanením, odpismi a amortizáciou (EBITDA) predstavoval 144 mil. USD. Pre porovnanie, v 3. štvrťroku 2018 dosiahla korporácia čistý zisk vo výške 291 mil. USD. Upravený výsledok EBITDA za 3. štvrťrok 2018 dosiahol 526 mil. USD.

„Náš tím dosiahol oproti očakávaniam lepšie výsledky z dôvodu dobrého spravovania nákladov a vyššiemu než prognózovanému predaju v segmente severoamerických plochých valcovaných výrobkov. Aj keď na trhu pretrvávajú zložité podmienky, my sa naďalej zameriavame na to, čo vieme kontrolovať, vrátane zmien v rozsahu investícií zameraných na revitalizáciu nášho majetku a redukcie fixných nákladov,“ komentoval výsledky David B. Burritt, prezident a CEO korporácie. „Využívame súčasné trhové podmienky ako katalyzátor zlepšenia nášho modelu podnikania prostredníctvom našej stratégie „to najlepšie z obidvoch,“ dodal D. Burritt. „Investícia v Big River Steel je našou strategickou prioritou č. 1 a už cielene uprednostňujeme použitie hotovosti na investície, ktoré sú najtesnejšie spojené s naším budúcim podnikaním. Budeme flexibilne riadiť tempo našich strategických investícií, aby sme presvedčivo ukázali pružnosť, s akou sa vieme odlíšiť v oblasti nákladov a potenciálu v rámci našej stratégie byť svetovo konkurencieschopní.“

Segment U. S. Steel Europe vykázal za 3. štvrťrok 2019 stratu pred úrokmi a zdanením (EBIT) vo výške 46 mil. USD. Kapitálové výdavky v 3. štvrťroku 2019 dosiahli 36 mil. USD a výrobné kapacity boli využívané na 65 percent.  

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...