Vyhľadávanie:

Košičania druhí najlepší v Európe

Košičania druhí najlepší v Európe

V celosvetovej súťaži Virtual Steelmaking Challenge sa naši nestratili

Len dolár a štyridsaťtri centov delili tím zo spoločnosti U. S. Steel Košice v zložení Martin Kristiňak (DZ Koksovňa) a Róbert Hegedüš (DZ Vysoké pece) od víťazstva v celosvetovej dvadsaťštyrihodinovej súťaži Virtual Steelmaking Challenge, ktorej ôsmy ročník sa uskutočnil na sklonku minulého mesiaca. Zapojili sa do nej spolu s ďalšími košickými hutníkmi - oceliarmi Marcelom Pikom a Ladislavom Karaffom, vysokopeciarmi Petrom Olekšákom, Petrom Pentrákom a Patrikom Farkašom i kvalitárom Dávidom Bogdanom a medzi Európanmi si viedli vskutku skvele. Potvrdzujú to výsledky zverejnené na www.steeluniversity.org podľa ktorých máme medzi desiatimi najlepšími tímami starého kontinentu dvojnásobné zastúpenie. Už spomínanú druhú priečku obsadili Martin Kristiňák a Róbert Hegedüš a ôsme miesto si v tvrdej konkurencii vybojovali Marcel Piko a Ladislav Karaffa.

"Druhé miesto je pekné, ale tichučko sme pomýšľali na tú najcennejšiu priečku... No, nič to... Spojili sme hlavy dokopy, oprášili vedomosti a pustili sa do riešenia zadania. V globále, z môjho pohľadu," konštatoval Róbert Hegedüš, "bola v súťaži oblasť metalurgie svojou obťažnosťou asi najkomplikovanejšia. Museli sme prihliadať na podmienky a technológiu odlievania, kvalitu produktu a aj dĺžku hotového výrobku. Všetky tieto faktory spolu ovplyvňovali výslednú sumu výroby jednej tony ocele. Najmenšie problémy nám robilo nastavenie cieľovej rýchlosti liatia, spotreby liaceho prášku a k tomu prispôsobenie podmienok na ideálnu prácu kryštalizátora. Najťažšou časťou bolo udržať ideálnu prácu celého komplexu simulácie, a to od plnenia jednotlivých uzlov až po samotné rezanie výrobku na bloky."

Do virtuálnej súťaže sa v tomto roku zapojilo vyše dvetisíc mladých ľudí reprezentujúcich priemyselné firmy a technicky orientované vysoké školy z viac ako štyridsiatich krajín sveta. Dosiahnuť čo najlepší výsledok sa pokúšali dovedna 48 tisíc krát, a to v piatich kategóriách - Severná Amerika, Latinská Amerika, Európa, Stredný východ - India - Afrika a Východná Ázia - Oceánia. Darilo sa aj kolegom z U. S. Steel, súťažiacim v kategórii Severná Amerika. Jaclyn Howe a Alyssa Briere z kanadskej prevádzky obsadili prvé miesto a v Top 10 sa ocitli aj ďalšie štyri dvojčlenné tímy z našej korporácie. Gratulujeme.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...