Vyhľadávanie:

Košičania odštartovali z prvej priečky

Košičania odštartovali z prvej priečky

Včera sa prvým kolom začala nadstavbová časť hokejovej extraligy

Uplynulú nedeľu mala hokejová extraliga na programe stretnutia posledného kola základnej časti. Po nej sa už včera, 27. januára, začala nadstavbová časť v dvoch skupinách. Do nej Košičania vstúpili z prvej priečky, keď ako jediný účastník extraligy, prekonali sto bodovú hranicu. V 46 stretnutiach si na svoje konto pripísali 101 bodov. Do elitnej šestky sa prebojovali Košice, Slovan, Zvolen, Liptovský Mikuláš, Skalica a Trenčín.

Všetkých šesť tímov už má zabezpečenú účasť v play-off. O zvyšné dve miesta v play-off bojuje ďalších sedem mužstiev z tabuľky po základnej časti. Druhú skupinu o 7. - 13. miesto tvoria Martin, Banská Bystrica, Nitra, Poprad, Žilina, Kežmarok a reprezentácia Slovensko 20. V obidvoch skupinách sa hrá systémom každý s každým. Do vyraďovacej časti play-off postúpia prvé dva tímy z dolnej skupiny. Mužstvá, ktoré skončia po nadstavbe na 9. - 12. mieste, odohrajú skupinovú fázu na šesť kôl o záchranu v extralige. Tímy, ktoré sa umiestnia po skupinovej fáze na konečnom 11. a 12. mieste, čaká na záver sezóny baráž o účasť v extralige s dvomi najlepšími mužstvami z I. hokejovej ligy.

Zo štatistiky po základnej časti vyplýva, že najlepším strelcom extraligy je so 41 gólmi Pálffy zo Skalice, z našich sa R. Huna umiestnil s 26 gólmi na tretej priečke, Gron s Bartošom obsadili s 23 gólmi zhodne šieste miesto. Najlepším nahrávačom sa stal so 48 bodmi skalický útočník Mikúš, z našich skončil Faith s 34 b. na piatom a R. Huna s 33 b. na šiestom mieste. V kanadskom bodovaní je najproduktívnejším hráčom Pálffy s 82 bodmi, R. Huna je tretí s 59 bodmi a Faithovi patrí s 51 b. šiesta pozícia. Z obrancov je najlepším strelcom Polák z Martina, ktorý strelil 11 gólov, najproduktívnejším obrancom sa s 32 bodmi stal Heš z Liptovského Mikuláša a najlepším brankárom je náš Lipovský, ktorý mal 2 góly na zápas.

Pre fanúšikov prinášame vyžrebovanie mužstva HC Košice v skupine o 1. - 6. miesto nadstavbovej časti:
1. kolo - utorok, 27. januára, HC Košice - Trenčín, 2. kolo - piatok, 30. januára, HC Košice - Slovan Bratislava, 3. kolo - nedeľa, 1. februára, Zvolen - HC Košice, 4. kolo - utorok, 10. februára, HC Košice . Liptovský Mikuláš, 5. kolo - piatok, 13. februára, Skalica - HC Košice.

Odvetná časť: 6. kolo - nedeľa, 15. februára, Trenčín - HC Košice, 7. kolo - utorok, 17. februára, Slovan - HC Košice, 8. kolo - piatok, 20. februára, HC Košice - Zvolen, 9. kolo - nedeľa, 22. februára, Liptovský Mikuláš - HC Košice, 10. kolo - utorok, 24. februára, HC Košice - Skalica.

Štvrťfinále sa pre dvojice 3-6 a 4-5 začína v sobotu, 28. februára, a pre dvojice 1-8 a 2 - 7 v pondelok, 2. marca.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...