Vyhľadávanie:

Košičania sa delia o úspech

Košičania sa delia o úspech

AISI ocenil odborný príspevok výskumníkov U. S. Steel

Americký inštitút pre železo a oceľ (American Iron and Steel Institute - AISI) ocenil U. S. Steel za príspevok Advances in Mold Instrumentation (Pokrok v prístrojovom vybavení kryštalizátora), ktorý odznel v júni tohto roku na 6. európskej konferencii o plynulom odlievaní v talianskom Riccione.

Autormi odborného článku prihláseného do súťaže AISI sú výskumní a vývojoví pracovníci z TechCenter Munhall v USA a Výskumu USSE. Príspevok sa zameral na najnovšie zlepšenia v oblasti monitorovania a modelovania procesov v kryštalizátore na zariadení na plynulé odlievanie ocele do brám (ZPO), ktoré implementovali v rôznych závodoch korporácie. V Košiciach na projekte pracovali výskumníci a vývojári Róbert Matina a Rastislav Daník.

"Kolegovia z výskumu v Munhalle v príspevku prezentovali nový dizajn rozmiestnenia termočlánkov, model detekcie pozdĺžnych trhlín s využitím protiprievalových termočlánkov, ako aj hodnotenie liacich práškov pomocou softvéru pre tepelné mapy," priblížil obsah prezentácie R. Matina. "Výskum U. S. Steel Europe informoval v skratke o protiprievalovom systéme inštalovanom na ZPO1 a ZPO2, modeli prestupu tepla v kryštalizátore, ktorý je inštalovaný v košickej oceliarni i v srbskom Smedereve, o systéme na meranie oscilácií rámu kryštalizátora, ako aj o systéme detekcie prievalu."

Gro prác urobili slovenskí i americkí výskumníci vlani. "Ocenenie," uviedol R. Daník, "je ukážkou dobrej kooperácie medzi výskumom v Munhalle a výskumom v Košiciach a implementácie najnovších poznatkov v praxi. Inštalovanie nových systémov a modelov by nebolo možné bez spolupráce s jednotlivými závodmi, takže poďakovanie patrí aj im."

Autori článku si prevezmú ocenenie od prezidenta a CEO Amerického inštitútu pre železo a oceľ Thomasa J. Gibsona. Stretnutie by sa malo uskutočniť začiatkom budúceho roku vo Washingtone.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...