Vyhľadávanie:

Košice bez Ligy majstrov

Košice bez Ligy majstrov

V uplynulej sezóne sa po prvý raz hrala v Európe hokejová Liga majstrov. Do bojov v tejto prestížnej medzinárodnej hokejovej súťaže zasiahol aj majstrovský tím Slovana Bratislava. V tomto roku mali byť jej účastníkmi hokejisti HC Košice, ktorí v sezóne 2008/2009 získali majstrovský titul. V sezóne 2009/2010 však hokejová Európa súboje najlepších klubových mužstiev jednotlivých krajín v Lige majstrov nezažije.

Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) v čase hospodárskej krízy nenašla totiž spôsob, ako túto prestížnu súťaž financovať. Vo finančnom podporovaní projektu nemieni ďalej pokračovať doterajší hlavný sponzor, ruský plynárenský gigant Gazprom. "Je nám to ľúto. Na súťaž sa tešili nielen naši hráči, ale aj fanúšikovia. Pre košický hokej by to bola nevšedná udalosť. Žiaľ, nič s tým nenarobíme," reagoval na oznámenie tejto správy generálny manažér HC Košice Juraj Bakoš.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...