Vyhľadávanie:

Košické Benátky ožili po desiatich rokoch

Košické Benátky ožili po desiatich rokoch

Spomínate si na stredovekú námornú bitku na vyčistenom košickom jazere v roku 1997 či na Košické Benátky spred desiatich rokov? Kto pri tom počas Dňa mesta Košice nebol, alebo si chcel sprítomniť vtedajšiu zábavnú prehliadku atypických plavidiel, nechal sa zlákať obnovenou tradíciou podujatia. Košické Benátky, teda ich nultý ročník, sa v sobotu 5. mája, presunul z Mlynského náhonu na jazierko pri reštaurácii Ryba na Aničke. A záujem bol naozaj veľký. Kto prišiel autom, musel tak urobiť naozaj v predstihu. Pred pol šiestou večer - začiatkom akcie, by ste miesto na zaparkovanie široko - ďaleko nenašli. Na vode sa postupne objavilo trinásť vlastnoručne zhotovených súťažiacich plavidiel. Svojmu názvu ostal verný denník Korzár, ktorý sa priplavil na Korzárskom šípe, loďka ZOO Rýchla strela sa vyzdobila plyšovými zvieratkami, Piráti z Mestských lesov i Ostrov zelenej nádeje Správy mestskej zelene sa "obliekli", ako inak, do zelených listov. Kanoistický oddiel Telovýchovnej jednoty Slávia pri Univerzite veterinárskeho lekárstva vyslal na vodu viacero malých kanoistov.

Do modro - žltej loďky magistrátu mesta Košice, ktorú jej autori poňali v antickom duchu, o čom svedčili improvizované tógy posádky a vavrínové vence na hlavách, prizval primátor mesta Richard Raši aj prezidenta našej spoločnosti Davida J. Rintoula.

Kým v prvom "zahrievacom" kole posádky preverili svoju zohratosť a zručnosť, v tom druhom museli čo najrýchlejšie zdolať vytýčenú trasu na vode. Porota operatívne zostavená z prítomných divákov hodnotila aj invenciu zhotoviteľov plavidiel, pričom zavážila aj intenzita aplauzu prítomných Košičanov. Špeciálnu cenu prisúdila najmladšiemu účastníkovi Jakubovi z lode Caiman 1, tretie miesto patrilo plavidlu mesta Košice, druhá priečka Mestským lesom Košice a prvé miesto loďke Správy mestskej zelene. Program, ktorý pripravili Mesto Košice a ŠK ČH Hornets, spestrili cheerleaderky Hviezdička, hudobná skupina Traky z Čane a spevák Martin Krausz.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...