Vyhľadávanie:

Košické Sídlisko KVP bude mať novú polikliniku

Košické Sídlisko KVP bude mať novú polikliniku

Spoločnosť ProCare, a.s., Bratislava plánuje v nasledujúcich dvoch rokoch sprevádzkovať na Slovensku sieť polikliník poskytujúcich nadštandardné, cenovo dostupné služby, ako alternatívu k súčasnej ambulantnej starostlivosti. Spoločnosť plánuje sprevádzkovať celkovo 12 medicínskych centier, prvým bude poliklinika v Košiciach na Sídlisku KVP, ktorej brány by sa mali otvoriť v lete budúceho roka. Zariadenie bude poskytovať komplexnú zdravotnú starostlivosť, vrátane pohotovostnej služby a lekárne.

Kapacita košickej polikliniky bude 40 tisíc zaregistrovaných pacientov. Hlavnými prednosťami novej polikliniky majú byť krátka čakacia doba na vyšetrenia a elektronický objednávací systém, vysoká odbornosť lekárov, príjemný personál, moderné prostredie a komplexnosť ambulantných služieb pod jednou strechou. V Košiciach a v Bratislave zriadia aj jednodňovú chirurgiu ako alternatívu k zdĺhavým hospitalizáciám. Košická poliklinika bude mať uzatvorené zmluvy so všetkými zdravotnými poisťovňami a poskytne pacientom zdravotnú starostlivosť v rozsahu verejného zdravotného poistenia, ale i nadštandardnú zdravotnú starostlivosť. Budovu zdravotníckeho zariadenia stavajú na Sídlisku KVP medzi kláštorom Bosých karmelitánok a obchodným domom Lidl. Stavať začali koncom júna 2007, budova by mala byť hotová v máji 2008. Investície do výstavby a technologického vybavenia polikliniky budú na úrovni 240 miliónov korún.

Poliklinika na sídlisku KVP bude v rámci tucta polikliník na Slovensku patriť okrem bratislavskej k tým väčším. "Do siete polikliník budú klienti vstupovať prostredníctvom kartového systému, teda formou niekoľkých druhov predplatených kariet. Budú zahŕňať rôzny rozsah služieb, pričom základná karta bude obsahovať komplexnú ambulantnú starostlivosť v celom rozsahu výkonov hradených z verejného zdravotného poistenia. Výška poplatku by mala byť zaujímavá pre väčšinu obyvateľov, pretože zámerom je, aby boli služby cenovo dostupné pre širokú skupinu obyvateľstva s priemerným príjmom," informovala PR a marketingová manažérka ProCare Veronika Deckerová.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...