Vyhľadávanie:

Košické školy ožijú hokejom

Košické školy ožijú hokejom

Hokejový klub HC Košice vstúpil tento mesiac do zaujímavého projektu s košickými školami. Cieľom projektu je motivovať žiakov k aktívnemu športovaniu, konkrétne k hokeju, viesť ich k patriotizmu, ku kultúrnemu správaniu sa na športoviskách a získavať nových fanúšikov medzi najmladšími priaznivcami ľadového hokeja. Hokejový klub chce tiež viesť žiakov k prijímaniu a prekonávaniu prehier v športe, čo im pomôže zvládať podobné situácie aj v bežnom živote. Projekt sleduje aj pozitívne využitie ich emócií a nadšenia z úspechov košického hokejového mužstva, chce v žiakoch prebudiť pozitívny vzťah k mestu i klubu a prostredníctvom rôznych aktivít informovať o činnosti v hokejovom klube a jeho histórii.

Medzi hlavné aktivity projektu budú patriť výtvarná a literárna súťaž Hokej mojimi očami, vytvorenie žiackej skupiny fanúšikov na sociálnej sieti, súťaž o "naj" nástenku fanúšikov hokeja v školách, vedomostná súťaž Košická hokejka, tipovanie výsledkov hokejových zápasov prostredníctvom sociálnej siete, stretnutia s hráčmi a iné. Žiaci, ktorí sa zapoja do projektu, môžu získať rôzne odmeny a benefity, ako napríklad vstupenky na extraligové zápasy pre celé kolektívy, reklamné predmety hokejového klubu HC Košice, zúčastniť sa na tréningoch extraligového tímu, stretnutiach s hráčmi a podobne. V rámci modelového programu sa do projektu ako prvá zapojila Základná škola na Jenisejskej ulici v Košiciach. Zriadili si peknú nástenku, využili spoločnú návštevu hokejových zápasov ako motivačný prvok, na druhej strane sa hráči A - mužstva HC Košice zúčastnili Jenisejfestu a absolvovali miestnu autogramiádu.

"Hoci sa výsledky tejto aktivity prejavia v dlhodobom horizonte, možno až o niekoľko rokov, sme presvedčení, že projekt má svoj nespochybniteľný zmysel. Našim dlhodobým záujmom je získavanie nových, kultúrnych a športovo vzdelaných fanúšikov," dodal na margo projektu, ktorý potrvá do konca hokejovej sezóny 2013/2014 generálny manažér HC Košice Juraj Bakoš.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...