Vyhľadávanie:

Kovové soľničky bodovali v súťaži

Kovové soľničky bodovali v súťaži

O tom, že kov je materiál, z ktorého možno vyrobiť takmer hocičo, svedčia i soľničky a korenička odborného asistenta Katedry dizajnu Fakulty umení Technickej univerzity v Košiciach Daniela Tatarku. Vytvoril ich počas tohtoročného workshopu Inšpirácie v kove a na výstave svojím originálnym vzhľadom pútali pozornosť návštevníkov. Stolový set zaujal pred niekoľkými dňami i porotu v Miláne, ktorá posudzovala práce umelcov a dizajnérov v medzinárodnej súťaži organizovanej spoločnosťou Zepter. Práce mladého Košičana odmenili druhým miestom.

"Pošťastilo sa. Cena ma samozrejme teší. O to viac, že konkurencia v tejto každoročne poriadanej súťaži býva veľká. Vlani napríklad súťažilo viac ako osemdesiat dizajnérov z Európy, Ameriky, Austrálie. V porote majú zastúpenie významní dizajnéri z rôznych krajín sveta. Prezidentom tohtoročnej bol známy český architekt a dizajnér Bořek Šípek. Ja som do súťaže poslal dva návrhy a tri výrobky soľničiek a koreničky, ktoré vznikli v U. S. Steel Košice počas workshopu v auguste tohto roku," hovorí úspešný autor.

Víťazné práce súťaže Zepter International Design Award artzept Cruet set 2005 budú publikované v špeciálnom katalógu spoločnosti a prostredníctvom výstav vo viacerých krajinách sa s nimi bude môcť zoznámiť i verejnosť. V Paríži už 7. decembra tohto roku.

Daniel Tatarka je absolventom Strojníckej fakulty Technickej univerzity v Košiciach. Štvrtý rok pôsobí ako pedagóg na Fakulte umení košickej TU. Vyučuje dizajn a kresbu. Najbližšie sa s jeho kresbami môžete stretnúť na samostatnej výstave v Cinefile od 9. decembra 2005.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...