Vyhľadávanie:

Krásny deň si všetci užili

Krásny deň si všetci užili

Na sedemnástom ročníku Rallye Opatovská - žiť na plný plyn šestnásť posádok železiarov

Tri, dva, jeden, štart... Je štvrtok 5. júna, krátko po štrnástej hodine a z dvora Spojenej školy na Opatovskej ceste 97 v Košiciach, ktorú navštevujú telesne postihnuté deti, vyštartovalo na bezmála 47-kilometrovú trať 17. ročníka Rallye Opatovská - žiť na plný plyn prvé z tridsiatich súťažných vozidiel. V aute s číslom 1 všetkým zamával prezident U. S. Steel Košice George F. Babcoke a spolu s ním trojica detí Marek Delina, Vlado Lacko a Jakub Ahmed Elsoghby. Na cestu ich vyprevádzali pokriky, povzbudzovanie a potlesk kamarátov, pedagógov i rodičov. Za hlasitého trúbenia sa postupne vydalo na cestu aj pätnásť ďalších posádok železiarov, medzi ktorými nechýbali už tradične viceprezident pre energie, environment a technické inšpekcie Vladimír Jacko, riaditeľ pre Vonkajšie vzťahy USSK Ján Bača, obchodní riaditelia Stanislav Ferenčák, Miroslav Maďar, Otto Bauer, manažér projektov pre VTZ Peter Koscelánsky. Po vlaňajšej premiére si účasť zopakoval aj riaditeľ pre servis ľudských zdrojov Gabriel Bardiovský a prišli aj nováčikovia - Marek Jenčo, Jaroslav Grutka, Otto Viszlay, Anton Kántor, Jozef Maršala, František Gregor, Ján Hijj a Igor Presalovič. Do hodiny boli na trati všetky vozidlá. Súpermi našich boli moderátori Patrik Herman a Juraj Hajdin, spevák Erik Aresta, starosta MČ Košice-Sever Marián Gaj, vedúci kancelárie primátora mesta Košice Martin Petruš, asistent primátora Richarda Rašiho Jozef Marko a ďalší podporovatelia a priaznivci tejto peknej akcie, za ktorou stoja od začiatku Anetta Smiková z úseku predaj a marketing USSK a spevák Erik Aresta.

Práve ich náhodné stretnutie pred sedemnástimi rokmi, pri ktorom zistili, že obom je blízka myšlienka pomáhať iným, stojí za dlhoročnou tradíciou rallye, ktorej je spoločnosť U. S. Steel Košice rovnaký čas generálnym partnerom. A rovnako dlho trvajú aj niektoré priateľstvá veľkých a malých pretekárov. Tak ako medzi Miroslavom Maďarom a Kamilom Mikolajom. "Nie, nie, my už spolu nebudeme súťažiť. Nech si to užijú menšie deti. Prišiel som sa pozrieť na Mira. Prirástol mi k srdcu," vysvetlil Kamil. "V kontakte sme odvtedy, čo sme spolu jazdili na rallye. Vtedy si mohol mať tak dvanásť rokov, však?" Kamil súhlasne prikyvoval. "Teraz mám už dvadsať osem," dodal. "Som rád, že Kamil dal na moje slová a dal sa na štúdium," prezradil obchodný riaditeľ pre Slovensko. "Skončil som bakalárske štúdium aplikovanej etiky, teraz sa však venujem podnikaniu," hrdo oznamoval mladík. S deťmi to vie aj viceprezident Jacko. "Odskočili sme si aj na zmrzlinu," so šťastným úsmevom už v cieli oznamoval 14-ročný Dominik Čerevka, ktorý tvoril spolu s Nicoletou Baťovou a Kevinom Mattom jeho tohtoročnú posádku. Od samej radosti si aj zatancoval. "Nie je dôležité, aby sme zvíťazili, dôležité je, aby sme si dnešný deň užili," konštatoval Vladimír Jacko. "Výborná jazda. Hodnotím ju na jednotku," ešte plný adrenalínu zo súťaže opakoval dokola Jakub z posádky prezidenta firmy. "Aj sme sa porozprávali. O jazde a o robote. Chcel som vedieť, čo robí taký prezident," prezradil chlapec, ktorý si pri debate vystačil so svojou angličtinou. "Asi vyhráme," presvedčivo dodal, rovnako ako všetci pretekári v cieli. A hoci George Babcoke priviezol svoju posádku do cieľa ako prvý, neznamenalo to, že obsadí prvé miesto. O najlepších totiž nerozhodovali rýchlosť, ale hlavne jazda zručnosti a test vedomostí z dejepisu, zemepisu, spoločenského prehľadu a dopravných predpisov. O sedemnástej už bolo všetko jasné. Prvé miesto obsadila posádka č. 5 Jozef Marko, Martin Petruš, Veronika Štefániová, Miroslava Baťová a Ladislav Frankovič. Druhá priečka patrila posádke č. 16 s vodičom Mariánom Gajom a žiakmi Kristiánom Baťom, Veronikou Mattovou, Jakubom Kiseľom a Dominikou Nagyovou. Tretie miesto získala posádka č. 8 s vodičom Martinom Ježom z Termomarketu s.r.o. a deťmi Natáliou Jakubkovou a Karolínou Lászlóovou.

Aj napriek tomu, že železiari tentoraz nebodovali, nikto nebol sklamaný. "Som tu po druhý raz a veľmi rád. Prídem aj nabudúce," zahlásil Gabriel Bardiovský a s ním aj ďalší manažéri. Jednoducho, priateľská, ba až rodinná atmosféra v areáli školy, na čele ktorej stojí Mária Čabalová, je nákazlivá. Deti majú vždy ohromnú radosť a tešia sa. Pre mnohé je rallye dňom v ktorom môžu aj oni žiť na plný plyn...

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...