Vyhľadávanie:

Kreatívcov inšpirovala výroba ocele

Kreatívcov inšpirovala výroba ocele

Kultúrny a kreatívny priemysel sa spája s technologicky orientovanými firmami

V stredu 7. júla nás navštívil jeden z projektových partnerov CoCo4CCI, nezisková organizácia Creative Industry Košice, spolu s jej lokálnymi kreatívcami. Ladislavu Juhászovú z Creative Industry Košice, Denisu Rášovú a Andreja Špánika zo Slovak Business Agency, Bratislava, Igora Kupca z Lokal Nomad Košice, Lukáša Conrada Luberdu z Leta v Bratislave a Maroša Juhása z občianskeho združenia Východné pobrežie, privítal na pôde našej huty Juraj Sabol, generálny manažér pre stratégiu a realizáciu projektov. Po diskusii kreatívci absolvovali exkurziu v prevádzkach divíznych závodov Oceliareň, Teplá valcovňa, Zušľachťovne a obalová vetva, kde sa oboznámili s fungovaním výroby, ktorá využíva riadiace procesy a predikčné modely na úrovni Industry 4.0 .

Cieľom projektu s názvom Culture and Creative Industries COOPERATION COLLIDER  (CoCo4CCI) je prepájanie kultúrneho a kreatívneho priemyslu s technologicky orientovanými spoločnosťami a vytváranie menej tradičných foriem spolupráce. Do projektu je zapojených šesť krajín z regiónu Strednej Európy (Slovinsko, Rakúsko, Slovensko, Nemecko, Taliansko, Poľsko), čo umožňuje vytvoriť nadnárodnú sieť pre spoluprácu. Projekt COCO4CCI je realizovaný v rámci programu Interreg Central Europe s podporou Európskej únie prostredníctvom Európskeho fondu regionálneho rozvoja.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...