Vyhľadávanie:

Kto prekoná Figulov rekord

Kto prekoná Figulov rekord

Ešte v marci tohto roku sme v Oceli východu avizovali, že po letnej olympiáde sa v mesiacoch september - október budú organizovať majstrovstvá U. S. Steel Košice v basketbale. Šampionát by sa hral, podobne ako halový futbal, pod hlavičkou šiestich tímov dlhodobo, systémom každý s každým.

V našej spoločnosti pracuje veľa hráčov, ktorí sa tomuto športu pod deravými košmi venovali v minulosti aktívne, ale sú medzi nami aj takí, ktorí basketbal hrávali či ešte hrajú iba rekreačne. Mnohí sa športovým manažérom povereným zostavovať mužstvá už hlásili, niektorí to však ešte nestihli. Preto v predstihu pripomíname, že stále je možnosť prihlásiť sa a skontaktovať na tel. číslach: Expatriates (Ing. M. Michalčík 3 2825 a Ing. J. Kitka 3 6495), Vedenie (Ing. R. Pulko 3 1608), Prvovýroba (M. Vereb 3 8403, 3 4772), Valcovne (SVa, TVa), Zušľachťovne a Expedícia (Ing. A. Lengyel 3 4320), Druhovýroba a podpora výroby (J. Mačaj 3 7491), Údržba (M. Hupcej 3 3197).

Podľa počtu prihlásených je zatiaľ situácia taká, že na šampionáte bude štartovať 6 mužstiev. Súpisky budú uzatvorené po letnej olympiáde v septembri. Hracím dňom by mal byť piatok, kedy sa vždy odohrajú tri stretnutia. Po žrebovaní už nebude možné prihlásiť žiadne mužstvo. V minulosti, kedy sa organizovali majstrovstvá VSŽ v basketbale, bolo pod košmi rušno a o stobodové výsledky nebola núdza.

Strelecký rekord drží bývalý basketbalista Slávie VŠT Košice, dnes vedúci oddelenia kontrola odboru metalurgia oceliarne útvaru riaditeľa kvality Ing. Andrej Figula, ktorý v roku 1974 v zápase Podnikové riaditeľstvo - ZHD 81:53 (51:20) zaznamenal rovných 60 bodov! Je zaujímavé, že tento strelec sa po rokoch opäť ako hráč objaví na šampionáte. Prekoná niekto v tomto roku jeho rekord?

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...