Vyhľadávanie:

Modelári si užívajú sezónu

Modelári si užívajú sezónu

Výsledkom tohtoročného snaženia členov Model klubu VSŽ boli dve významné podujatia v Košiciach, ktoré zorganizovali, a to 2. ročník verejnej letecko-modelárskej súťaže v kategórii rádiom ovládaných modelov s elektrickým pohonom pod názvom Cassovia Ampér Cup a prvý ročník verejnej letecko-modelárskej súťaže v kategórii rádiom ovládaných termických vetroňov RC-V2.

Okrem týchto podujatí štartovali členovia Model klubu VSŽ na ďalších pretekoch v Prešove a v Stropkove, kde dosiahli veľmi dobré výsledky. Najlepšie si z členov Model klubu počínal Branislav Bohuš, ktorý na verejnej súťaži v Prešove vo voľných modeloch dosiahol skvelý výkon, keď zvíťazil v kategórii vetrone A3. Na svojom konte mal maximálny zisk 300 bodov.

Ďalšia výberová letecko-modelárska súťaž v rýchlostných svahových pretekoch (F3F) sa konala na svahu v Pečovskej Novej Vsi. Štartovalo 24 modelárov z Prešova, Nitry, Strážskeho a z poľských miest Krosna a Zakopaného, z ktorých sa výborným výkonom prezentoval člen Model klubu VSŽ Michal Gala mladší. V šiestich letových kolách dosiahol rovných 1000 bodov, pričom dva razy dokázal so svojím modelom preletieť kilometrový úsek za rekordných 63,12 sekúnd.

Tento talentovaný modelár dosiahol o týždeň na to ďalší skvelý úspech v Dobšinej. Na tradičných pretekoch v kategórii rádiom ovládaných svahových vetroňov, kde štartovalo 25 modelárov z Poľska a zo Slovenska opäť zvíťazil. Na Dobšinskom kopci získal po ôsmich letových kolách rovných 1000 bodov, čo mu stačilo na celkové prvenstvo.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...