Vyhľadávanie:

Kvalitnejšie vyšetrenia v nových ambulanciách

Kvalitnejšie vyšetrenia v nových ambulanciách

Lekári ORL a očnej ambulancie polikliniky vo vynovených priestoroch

Poliklinika vo Vstupnom areáli U. S. Steel Košice v ostatnom čase mladne. Zvonku i zvnútra. Nakoniec, po štyroch desiatkach rokov si už obnovu zaslúži. Zatiaľ sa na svet pozerá cez nový plášť novými oknami (na budúci rok k nim pribudnú ďalšie), má nové elektrorozvody, upravenú terasu a pred niekoľkými dňami sa do rekonštruovaných priestorov nasťahovali zdravotníci ušno - nosovo - krčnej ambulancie a očnej ambulancie. Vynovené ambulancie už niektorí stáli klienti stihli zaregistrovať. "Pekné je to tu pekné," pochválil muž stredných rokov moderné pracoviská. "Najviac ma teší, že pribudla ďalšia ambulancia a budem na vyšetrenie hádam menej čakať," pridala sa pacientka v čakárni.

"Reálne očakávanie," komentovala Oľga Adámková, hlavná sestra Polikliniky Nemocnice Košice - Šaca a.s. 1.súkromnej nemocnice. "Prestavbou ambulancií sme sledovali v prvom rade skvalitnenie a urýchlenie najmä preventívnych prehliadok zamestnancov oceliarskej spoločnosti. Hoci plocha, na ktorej sa prestavba realizovala, nie je väčšia, priestor je účelnejší, estetickejší a modernejší."

"Pri rekonštrukcii sme sa museli vyrovnať so špecifickými požiadavkami zdravotníkov," uviedol J. Janeček, vedúci Hospodárskej správy U. S. Steel Košice. "Mali jasnú predstavu o tom, ako by po obnove priestory mali vyzerať, pritom však bolo treba dodržať všetky legislatívne opatrenia, ktoré sa viažu k vyhradeným technickým zariadeniam. Budova polikliniky totiž takou je. Tiež sme museli zohľadniť fakt, že ide o objekt staršieho dáta a je iné opravovať starú budovu alebo stavať na zelenej lúke. Nakoniec sme radi, že sa nám podarilo dodržať všetky potrebné náležitosti a splniť i požiadavky užívateľov."

Zdravotníci mali jasnú predstavu o tom, čo potrebujú. Dve samostatné vyšetrovne ušno - nosovo - krčné a tiež oddelené očné ambulancie. Jednu na preventívne a liečebné výkony, druhú, prednostne, v súvislosti s používaním dioptrických pracovných okuliarov v U. S. Steel Košice. "Takéto dispozičné riešenie na ORL pracovisku vytvorilo podmienky na individuálny kontakt lekárov a klientov bez rušivých vplyvov a umožnilo zriadiť samostatnú prípravovňu pre sestru," uviedla hlavná sestra. "V osobitnej miestnosti sa nachádzajú dva oddelené boxy so samostatnými vstupmi na vyšetrenie sluchu." To všetko v príjemnom, dobe prislúchajúcom prostredí. "Ambulancie sú klimatizované, majú antistatické podlahy, novú dlažbu, obklady, rozvody, znižovali sme strop," vyratúva zásahy J. Janeček. "Nemocnica sa zasa postarala o nové prístrojové vybavenie, vrátane počítačovej techniky," dodala O. Adámková, "ktoré skvalitnia diagnostiku spomínaných ambulancií. Postupne ich budeme dopĺňať ďalšími."

Rekonštrukcia ambulancií a zároveň i celej budovy polikliniky je názornou ukážkou fungujúcej spolupráce Nemocnice Košice - Šaca a.s. 1.súkromnej nemocnice a U. S. Steel Košice v prospech zamestnancov firmy.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...