Vyhľadávanie:

Kvarteto favoritov o medaily

Kvarteto favoritov o medaily

Tak ako sa vopred predpokladalo, aj sa stalo. V priebehu uplynulého týždňa boli na programe štyri štvrťfinálové zápasy, v ktorých zvíťazili favorizované celky Vedenia, Oceliarne, Vysokých pecí, Studenej valcovne + Zušľachťovne a postúpili do semifinále. "Až teraz sa začína hrať skutočný hokej," povedal pred týmito zápasmi kapitán vysokopeciarov Marek Fedič a hráči jeho slová na ľade aj potvrdili.

Kým v skupinách sa príliš kalkulovalo a taktizovalo, v štyroch štvrťfinálových stretnutiach sa hráči jednotlivých tímov pustili do duelov bojovne naladení s dôrazom v osobných súbojoch. Všetci zo začiatku mysleli len na útok, streliť čo najviac gólov a vytvoriť si tak priaznivý náskok. Lenže zabudli pri tom na zadné dvierka a namiesto streleckej úspešnosti narastalo ich konto inkasovaných gólov. Dopravári i koksári sa z vývoja takéhoto priebehu zápasov nedokázali včas spamätať a zhodne inkasovali tucet gólov. Semifinále sa hralo včera, v ktorom sa najprv stretli Vedenie s Oceliarňou a v druhom zápase nastúpili Vysoké pece proti mužstvu Studená valcovňa + Zušľachťovne. Záverečné súboje o konečné umiestnenie na prvých štyroch priečkach sa odohrajú v pondelok 13. februára. O 19.15 h. sa stretnú porazení semifinalisti o 3. miesto a finále je na programe o 20.45 hodine.

Štvrťfinále

Vedenie - Energetika 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Hostia prekvapili favorizovaného súpera a počas úvodnej tretiny s ním dokázali držať krok. Domáci sa síce už v 36. sekunde zásluhou Bolfa dostali do vedenia, lenže o minútu neskôr Bocko prekvapujúco vyrovnal. Aj v ďalších dvoch tretinách kládli energetici svojmu súperovi tuhý odpor, len nemali šťastie v koncovke. Najprv Lang dvoma gólmi odpútal svoje mužstvo od húževnatého súpera a hostia, hoci sa veľmi snažili, už nedokázali strelecky odpovedať. Domáci si poistili víťazstvo štvrtým gólom, ktorého autorom bol v záverečnom dejstve Jacko.

Hutnícka druhovýroba - Vysoké pece 2:4 (1:2, 1:1, 0:1) Súboj dvoch vyrovnaných celkov sa skončil zaslúženým víťazstvom hostí. Vysokopeciari sa prezentovali gólom už z úvodného útoku, ktorého autorom bol Jariabek. O dve minúty však H. Ogurčák vyrovnal a do konca úvodnej tretiny Fedič opäť získal hosťom vedenie. Keď v tretej minúte druhej tretiny strelil Krušpan tretí gól hostí, zdalo sa, že sú herne na koni, lenže gól Nižníka v tejto tretine zmrazil ich vysoké ambície. Až v obrovskom tlaku v záverečnej tretine Kelemeš štvrtým gólom poistil ich víťazstvo i postup medzi kvarteto najlepších.

Doprava - Oceliareň 2:12 (1:2, 0:5, 1:5) Zaujímavosťou hry mužstva Dopravy v tomto ročníku hokejového šampionátu je, že dopravári buď vyhrajú vysokým rozdielom, ale keď prehrajú, tak dvojciferne. Tak dopadli aj v tomto štvrťfinálovom súboji proti oceliarom. Sústredenému tlaku súpera odolávali iba v prvej tretine, potom očividne strácali sily. Hostia sa s domácim celkom nemaznali a hrali na maximum celý zápas. Strelecky opäť vynikol ich kanonier Štefáni, ktorý strelil 5 gólov a so 16-timi gólmi, ktoré má na svojom konte, si upevnil vedúcu pozíciu v tabuľke strelcov. Štyri góly víťazov zaznamenal Tóth, po jednom pridali Franc st., Kordovan a Krajňák. Za domácich dvakrát skóroval Hriňák.

Koksovňa - Studená valcovňa + Zušľachťovne 2:12 (0:0, 1:6, 1:6) Prekvapenie na účet favorizovaných hostí sa nekonalo, hoci bezgólový výsledok po úvodnej tretine dával niečo tušiť. Lenže hostia v ďalších dvoch tretinách chytili druhý dych, zvýšili útočnú silu a góly do bránky koksárov sa sypali ako na bežiacom páse. Domáci postupne strácali sily a herne rezignovali. Dva razy prekonali súperovho brankára, čo na úspech nemohlo stačiť. Za Koksovňu boli úspešní Ruščin a Kovaľ, za víťazov góly strelili: Hrabčák 4, Žák 2, Kasoni, Bačo, Miškuv, Dutko, Veliký a Srnka po 1.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...