Vyhľadávanie:

Kvinteto Košičanov v zápase hviezd

Kvinteto Košičanov v zápase hviezd

Jaroslav Kmiť
Jaroslav Kmiť

V uplynulom týždni bola po 44. extraligovom kole krátka prestávka. Niektorí hokejisti z extraligových tímov ju využili na odohranie zápasu hviezd, ktorý sa uskutočnil v sobotu v Bratislave. Na ľade majstrovského Slovana sa po vlaňajšku druhý raz stretli výbery hráčov zo slovenskej ST extraligy a českej Tipsport extraligy.

Nominácie obidvoch extraligových výberov boli známe už skôr, prvé šesťčlenné formácie aj s brankármi určili svojimi hlasmi tradične fanúšikovia. Druhú formáciu určili zástupcovia médií a tretiu i štvrtú formáciu zostavili tréneri. Slovenský výber viedli tréneri Ján Faith (extraligový tréner Skalice) a Ján Jaško (Zvolen), tím Česka z lavičky usmerňovala trénerská dvojica Vladimír Růžička (Slávia Praha) a Pavel Marek (Třinec). V kádri extraligového výberu Slovenska, ktorý zvíťazil nad českým výberom hviezd 12:10, sa objavili z pôvodne nominovaných štyroch hráčov napokon až piati z HC Košice, a to obrancovia Juraj Kledrowetz a Pavol Segľa a útočníci Arné Kroták, Jaroslav Kmiť a Marcel Šimurda.

Marcel Šimurda
Marcel Šimurda

Po krátkej pauze bude mať hokejová extraliga v tomto týždni nahustený program, v ktorom sa hrajú zápasy troch kôl. Včera sa hralo 45. kolo, v ktorom Košičania hostili po uzávierke našich novín Skalicu. V piatok hrajú opäť doma, keď v úvodnom zápase poslednej šiestej šestiny základnej časti sa stretnú s úradujúcim majstrom a nedávnym víťazom Kontinentálneho pohára Slovanom Bratislava. S Bratislavčanmi majú naši hokejisti v tejto sezóne vyrovnanú bilanciu, keď z piatich vzájomných stretnutí majú po dve víťazstvá i prehry a jeden súboj sa v nedávnej piatej šestine skončil nerozhodne.

V nedeľu 1. februára mali mať hráči HC Košice v zápase s Nitrou takisto výhodu domáceho ľadu, ale tento zápas odohrajú v rámci propagácie hokeja ďalej na východ od Košíc, až pod Vihorlatom v Humennom. Košičania by mali túto výhodu domácich troch stretnutí dokonale využiť na maximálny zisk bodov, aby ešte na chvíľu popreháňali v tabuľke tretí Zvolen. Za zmienku možno spomenúť, že hokejisti Košíc z posledných desiatich zápasov prehrali iba raz v Poprade a tri razy remizovali, čo tiež svedčí o ich vzostupnej forme pred play off.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...