Vyhľadávanie:

L. Halaj šéfuje finálnej výrobe v Gary Works

L. Halaj šéfuje finálnej výrobe v Gary Works

Korporácia United States Steel (USS) oznámila kľúčové zmeny na riadiacich pozíciách v závodoch Gary Works (Indiana), Mon Valley Works (Pennsylvania) a ProCoil Company (Michigan) platné od 1. júla 2007. Garryho E. Humana vymenovali za manažéra závodu Edgar Thomson v Mon Valley, Ladislava Halaja za manažéra závodu finálnej výroby v Gary Works a Davida L. Armstronga povýšili na prezidenta spoločnosti ProCoil Company LLC.

L. Halaj bude na pozícii závodného manažéra pre finálnu prevádzku v Gary Works dozerať na teplú valcovňu, studenú valcovňu, úpravne a súvisiace prevádzky v najväčšom integrovanom oceliarskom zariadení USS s čistou ročnou kapacitou výroby surovej ocele 7,5 milióna ton v meste Gary (štát Indiana).

L. Halaj má 46 rokov, narodil sa v Košiciach a kariéru v oceliarskom priemysle začal v roku 1987 na pozícii špecialistu pre hydraulické systémy v studenej valcovni a moriacich linkách v závode VSŽ, a.s. V roku 1992 odišiel z VSŽ a pracoval v iných oceliarskych spoločnostiach, okrem iného aj v spoločnosti Sidor vo Venezuele. V roku 1998 ho vymenovali za manažéra pre mechanickú údržbu v spoločnosti VSŽ U. S. Steel, a.s. - spoločnom podniku U. S. Steel a VSŽ, a v roku 1999 za zástupcu výrobného riaditeľa. V roku 2000 sa stal generálnym manažérom pre centrálnu údržbu v U. S. Steel Košice, kedy spoločnosť U. S. Steel prevzala oceliarsku prevádzku VSŽ. V roku 2003 ho vymenovali za GM pre finálnu prevádzku. Do USA sa presťahoval po vymenovaní do pozície divízneho manažéra pre výrobu plechov v dokončovacom závode USS Midwest v Portage, Indiana. V roku 2006 ho povýšili do pozície divízneho manažéra pre výrobu plechov v prevádzke Gary Works, kde pracoval až do terajšieho povýšenia.

L. Halaj ukončil Fakultu mechaniky Technickej univerzity Košice v roku 1986. S manželkou Máriou a deťmi Titanilou a Erikom si vytvorili nový domov v meste Valparaiso, Indiana.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...