Vyhľadávanie:

Labortest rozširuje portfólio svojich aktivít

Labortest rozširuje portfólio svojich aktivít



Spoločnosť U. S. Steel Košice - Labortest, s.r.o. (pôvodne VSŽ Labortest, s.r.o.) pôsobí na trhu služieb v oblasti skúšobníctva od roku 1995. Etablovala sa v oblasti vykonávania chemických analýz, skúšok, rozborov a stanovenia fyzikálnych a mechanických vlastností materiálov, ako aj poradenskej a konzultačnej činnosti v oblasti hodnotenia kovových a nekovových materiálov. Jednotlivé laboratóriá a mechanická skúšobňa sú akreditované v rámci Slovenskej akreditačnej služby (SNAS), čo znamená, že výsledky skúšok sú plne akceptované v Slovenskej republike i zahraničí.

Labortest, informoval jeho riaditeľ Ladislav Rožek, postupne realizuje nové druhy skúšok, cieľom ktorých je okrem zvýšenia kvality aj úspora nákladov na laboratórne skúšky. "Jedným z nosných projektov bolo uplatnenie a overenie nových skúšok na ekologické účely s cieľom eliminovať nákup týchto testov z externého prostredia. Kvalitu skúšok v týchto dňoch odobril aj certifikačný orgán SNAS, ktorý nové druhy ekologických skúšok akreditoval. Ide o analýzy podzemných vôd, ako aj odpadových vôd. Vykonávanie týchto analýz je technicky aj odborne veľmi náročné, skúsený personál Labortestu ich dokázal úspešne realizovať v krátkom čase," konštatoval riaditeľ dcérskej spoločnosti U. S. Steel Košice - Labortest, s.r.o.


Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...