Vyhľadávanie:

Ladislav Halaj generálnym manažérom závodu Fairfield

Ladislav Halaj generálnym manažérom závodu Fairfield

Ladislava Halaja menovali s účinnosťou od 1. januára 2009 generálnym manažérom závodu Fairfield v USA. Oznámila to korporácia United States Steel. Halaj nahradí vo funkcii Merla Steina, ktorý po 38 rokoch prežitých v spoločnosti odchádza do dôchodku. Novovymenovaný generálny manažér bude zodpovedný za prevádzku plochých valcovaných výrobkov, ktorá môže ročne vyrobiť 2,4 milióna čistých ton ocele.

"Ladislav Halaj preukázal svoje schopnosti, či už ako operátor alebo manažér v niektorých najväčších prevádzkach spoločnosti U. S. Steel. Sme si istí, že Ladislav bude schopný stavať na vysokých štandardoch, ktoré dosiahli v závode Fairfield počas Merlovej pôsobnosti," povedal výkonný viceprezident a Chief Operating Officer U. S. Steel John H. Goodish.

Halaj, rodák z Košíc, začal svoju kariéru v roku 1987 ako špecialista na hydraulické systémy v Studenej valcovni VSŽ, a.s. V roku 1992 odišiel zo železiarní a pracoval pre ďalšie oceliarske spoločnosti, napríklad aj v Sidore vo Venezuele. V roku 1998 ho menovali v spoločnom podniku VSŽ U. S. Steel, s.r.o. manažérom strojnej údržby. O rok neskôr sa stal zástupcom riaditeľa prevádzky. Na miesto generálneho manažéra Centrálnej údržby U. S. Steel Košice postúpil v roku 2000. V roku 2003 sa stal generálnym manažérom pre valcovne a obalovú vetvu.

V roku 2005 sa Ladislav Halaj presunul do USA, kde pôsobil ako divízny manažér valcovaných výrobkov v závode U. S. Steel Midwest, prevádzka povrchovej úpravy v Portage, Indiana. Za divízneho manažéra pre valcované výrobky v Gary ho vymenovali v roku 2006. Jeho terajšiu pozíciu manažéra závodu prevádzok povrchovej úpravy mu pridelili v roku 2007.

L. Halaj je absolventom Strojníckej fakulty VŠT v Košiciach. V USA žije s manželkou a dvomi deťmi.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...