Vyhľadávanie:

Letná absolventská prax vo fabrike sa začala

Letná absolventská prax vo fabrike sa začala

Absolventom stredných škôl s technickým zameraním je primárne určená prax, ktorú v letných mesiacoch, od 1. júla do 15. septembra 2016, absolvuje v spoločnosti U. S. Steel Košice vyše osemdesiat mladých ľudí. Po lekárskych prehliadkach a školeniach v oblasti požiarnej ochrany a bezpečnosti práce budú pod dohľadom skúsených mentorov vykonávať pomocné práce a obsluhovať ľahké mobilné zariadenia potrebné pre podporu výroby vo všetkých divíznych závodoch spoločnosti.

Aj v tomto roku, ako potvrdil Richard Durkáč z útvaru Riaditeľa pre nábor a výber, bol záujem o prax v košickej oceliarni veľký. Aby mohli byť záujemcovia zaradení do výberového pohovoru, museli spĺňať stanovené kritériá, ku ktorým predovšetkým patrilo stredoškolské odborné vzdelanie so zameraním na hutníctvo, strojárstvo, elektrotechniku alebo železničnú dopravu a dovŕšenie 18 rokov veku. „Rozhodovali aj dosiahnuté študijné výsledky v odborných predmetoch, výhodou bolo poznanie výrobných procesov a prostredia U. S. Steel Košice, ale aj platné certifikáty z odborných kurzov, viazačský, žeriavnický či zváračský preukaz a podobne. A dôležitým kritériom bola tiež zdravotná spôsobilosť pre prácu vo výrobných prevádzkach,“ konštatoval Richard Durkáč.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...