Vyhľadávanie:

Letná stáž 2013 vyvrcholila riešením prípadovej štúdie

Letná stáž 2013 vyvrcholila riešením prípadovej štúdie

Dva mesiace v spoločnosti U. S. Steel Košice ubehli ako voda, tvrdia účastníci jedenásteho ročníka Summer Internship 2013. Ani sa nenazdali a je tu záver. Stáž vyše tridsiatky študentov štvrtých ročníkov vysokých škôl a univerzít v košickej oceliarni vyvrcholila minulý týždeň v piatok 23. augusta dopoludnia prezentáciou riešenia prípadovej štúdie. Stážisti, rozdelení do piatich sedemčlenných skupín, mali týždeň na to, aby hodnotiacu komisiu presvedčili, že práve ich správa na výročnej konferencii fiktívnej firmy Eprix Slovakia spĺňa všetky náležitosti a aj tie najprísnejšie kritériá. Popravde, komisia, ktorá výkon študentov pozorne sledovala a následne s nimi o ich riešeniach diskutovala, nemala jednoduchú úlohu. Generálny manažér pre zabezpečenie a rozvoj ľudských zdrojov Milan Polča, riaditeľka pre vzdelávanie a rozvoj Denisa Havrila Belányi a riaditeľ pre nábor a výber Gabriel Kádár napokon určili víťaza. Vychádzali pritom z grafickej úpravy prezentácie, jej organizácie a štruktúry, úrovne prezentačných zručností, zodpovedania otázok, toho, ako stážisti pochopili problém, či bolo ich riešenie komplexné, kreatívne a inovatívne, ako boli schopní odborne argumentovať a či boli ich návrhy realizovateľné.

"Úroveň prezentácií sa z roka na rok zlepšuje," konštatoval Milan Polča. "Vaše výkony boli veľmi vyrovnané. Riešenia, ktoré ste pripravili, boli kvalitné a dobre ste ich aj prezentovali," pochválil študentov a vyzdvihol kreatívnosť a inovatívnosť riešení i dobrú argumentáciu. "Mimoriadne dobrá bola aj úroveň vašich prezentačných zručností, teda prejav, vizualizácia, kontakt, prirodzenosť. Nelichotím, ale treba povedať, že za niektoré vaše prezentácie by sa nemusel hanbiť ani náš zamestnanec."

Najlepšie sa teda svojej úlohy zhostila skupina číslo tri, ktorú tvorili Ladislav Pančík, Lenka Bigaňová, obaja z Ekonomickej univerzity Bratislava, Lukáš Rabatín, Gabriela Sokoliová, Katarína Heinzová, Patrik Durkaj a Norbert Šánta z Technickej univerzity v Košiciach.

"Táto aktivita nás veľmi zomkla," uviedol za všetkých Ladislav Pančík, ktorý vo fabrike naberal skúsenosti na úseku predaja a marketingu. "V poslednom týždni sme sa stretávali pomerne často a dalo nám to veľmi veľa. Na konci sme už vedeli povedať, čo sme na začiatku robili zle. Ja osobne sa z toho veľmi teším," konštatoval a dodal, že práca na riešení prípadovej štúdie im umožnila lepšie sa spoznať a celú skupinu bavila.

Na následnom stretnutí s prezidentom spoločnosti Georgeom F. Babcokom a viceprezidentom pre ľudské zdroje Martinom Pitorákom si stážisti prevzali certifikáty o absolvovaní letnej stáže.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...