Vyhľadávanie:

Letná stáž po desiaty raz

Letná stáž po desiaty raz

Vyše štyridsať vysokoškolákov si prišlo do firmy po praktické skúsenosti

Minulý týždeň v piatok, 1. júla, sa v U. S. Steel Košice začal jubilejný, už desiaty ročník Letnej stáže. Na štyridsaťjeden študentov vysokých škôl, predovšetkým Technickej univerzity v Košiciach, čakajú dva mesiace nielen práce vo firme, ale aj získavania neoceniteľných praktických a teoretických vedomostí a skúseností, ktoré sa im v ich budúcej pracovnej kariére mimoriadne zídu.

Mladých ľudí na pôde košickej oceliarne privítal spolu so svojím tímom viceprezident pre ľudské zdroje Martin Pitorák. "Naším zámerom je, aby ste svoje teoretické znalosti obohatili o praktické skúsenosti. Ako to dopadne závisí od vás, najmä od toho, akí budete aktívni," prihovoril sa účastníkom stáže. V krátkosti priblížil situáciu, v akej sa v súčasnosti spoločnosť nachádza i jej vyhliadky na najbližšie obdobie. Upozornil tiež na to, aká dôležitá je bezpečnosť práce a požiadal študentov, predovšetkým tých, ktorí budú pracovať priamo vo výrobných závodoch, aby sa riadili jej pravidlami a princípmi. A budúcim inžinierom odporučil:"Buďte zvedaví, pýtajte sa, aby ste sa čo najviac dozvedeli a naučili. Som presvedčený, že sa vám všetkým bude dariť."

"Veríme, že program, ktorý sme pre vás pripravili, splní vaše očakávania. Prvé tri dni týždňa budete pracovať na pridelených úsekoch a závodoch pod dozorom mentorov, ktorí vám budú zadávať úlohy a zapájať do dennodenných pracovných aktivít. Ďalšie dva dni sú zamerané na osobný rozvoj každého z vás, na získanie takých zručností, ktoré v našej firme vyžadujeme od uchádzačov o zamestnanie. Ide o komunikačné či prezentačné zručnosti, tímovú prácu, riešenie problémov, efektívne rozhodovanie a tak ďalej. Teda o niečo, čo sa bežne na univerzitách a vysokých školách neučí. Som presvedčený, že aj toto bude pre vás prínosom," oboznámil v krátkosti študentov s plánovaným priebehom letnej stáže generálny manažér pre zabezpečenie a rozvoj ľudských zdrojov Milan Polča. Jej záver bude ako už tradične patriť osvedčenej aktivite - riešeniam prípadovej štúdie, ktoré budú účastníci stáže, rozdelení do skupín, prezentovať pred hodnotiacou porotou.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...