Vyhľadávanie:

Leto s nápadom TU

Leto s nápadom TU

Univerzitná letná škola pre mladých

Priblížiť stredoškolákom univerzitný život, súčasné vedecké poznatky, a to spôsobom primeraným ich veku a záujmom, ale aj zoznámiť ich s organizačnou štruktúrou, vyučovacím procesom a vedeckým výskumom Technickej univerzity v Košiciach a v jej partnerských organizáciách je zámerom projektu Leto s nápadom TU - univerzitná letná škola. Tohtoročnú novinku plánuje TU Košice za podpory Agentúry na podporu výskumu a vývoja realizovať počas druhého prázdninového mesiaca.

Zaujímavý program čaká počas desiatich dní, od 16. do 17. augusta, na tridsať študentov prvých až tretích ročníkov stredných škôl z regiónu východného Slovenska, ktorých do projektu s charakterom denného tábora budú nominovať samotné školy. Podľa informácií projektovej manažérky Kataríny Valentovej a koordinátorky projektu Adriany Miškovičovej bude univerzitná letná škola rozdelená na dve etapy. Prvých päť dní pobudnú študenti na jednotlivých fakultách, oboznámia sa s činnosťou a výskumom na ich pracoviskách, absolvujú prehliadky jednotlivých laboratórií a podobne. Ďalších päť dní strávia v niektorej z partnerských inštitúcii univerzity. Okrem exkurzií dostanú i príležitosť priamo "nakuknúť" do riadiaceho, pracovného a výskumného procesu toho ktorého podniku.

Cieľom nového projektu TU Košice je okrem iného nájsť odpovede na otázky ako zlepšiť vzťah mladého človeka k vede a výskumu, ako zvýšiť atraktívnosť vedeckej kariéry na univerzite i u jej partnerov, ako prebudiť záujem o hľadanie cesty k riešeniu vedeckých záhad i objavov.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...