Vyhľadávanie:

Levoča patrila umelcom

Levoča patrila umelcom

Skončil sa kultúrny festival Dni Majstra Pavla 2008

Poctou Majstrovi Pavlovi a generáciám Levočanov za vytvorenie hodnôt, historického bohatstva a mesta je už niekoľko rokov kultúrny festival Dni majstra Pavla v Levoči. Letný program 8. ročníka kultúrneho festivalu sa začal 1. júla. Historické múry mesta boli počas uplynulých týždňov svedkami pouličných divadiel a koncertov, premietania filmov, nechýbal medzinárodný plenér rezbárov, maliarov, fotografov i kováčov, tvorivá dielňa a výstava patchworku. Program vyvrcholil v piatok, 15. augusta, kultúrnym večerným programom Tajomná Levoča. Návštevníci mesta mohli obdivovať zručnosť majstrov na Karpatskom remeselnom trhu, zúčastniť sa na otvorení výstavy diel z plenéra Majstra Pavla, obdivovať virtuozitu Zlatých huslí a Dalibora Karvaya a večer na hlavnom pódiu tlieskať tanečnému majstrovstvu SĽUK-u či výkonom klavírneho majstra Richarda Rikkona. Samozrejme, nechýbala svetelná show, ktorá celé podujatie ozvláštnila.

Dni Majstra Pavla aj tohto roku podporila spoločnosť U. S. Steel Košice. Do Levoče odcestovali prezident U. S. Steel Košice George F. Babcoke, viceprezidenti Wiliam C. King a Martin Pitorák s manželkami. Stretli sa s primátorom mesta Miroslavom Vilkovským a zúčastnili sa tiež na večernom programe. Prezident U. S. Steel Košice sa tiež zapísal do pamätnej knihy mesta.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...