Vyhľadávanie:

Líder z Trenčína ťahákom

Líder z Trenčína ťahákom

Hokejisti HC Košice sa v extralige dočkali prvého víťazstva na ľade súpera

Najbližší zápas HC Košice na domácom ľade s Duklou Trenčín bude za účasti televíznych kamier, čo však neznamená, že hokejoví fanúšikovia v sobotu, 6. októbra, o 17. hodine na zápas 11. kola extraligy do Steel Arény neprídu. Predsa je to len iná atmosféra vychutnať si dianie na ľade priamo v hľadisku zimného štadióna Ladislava Trojáka v Košiciach.

Aktuálny líder z Trenčína v tejto sezóne ešte neprehral, zato našim hráčom určite stúplo sebavedomie po dvoch víťazstvách za sebou. Doma zdolali Zvolen a v nedeľu v Martine konečne na šiesty pokus prelomili neúspešnú sériu na ľade súperov. Ziskom šiestich bodov z týchto stretnutí sa "vyhrabali" zo spodnej časti extraligovej tabuľky. Je zaujímavé, že po vydarenej letnej príprave sa hráčom HC Košice v úvodných kolách posledných troch sezón herne nedarí a trvá im dosť dlho, kým naberú "druhý dych" a dostanú sa do toho správneho tempa. Tak to bolo aj v sezóne 2005/2006, kedy po 8. kole mali na svojom konte dve víťazstvá, jednu remízu a 5 prehier. Ani vlani im nevyšiel úvod, keď do 8. kola štyri razy vyhrali a štyrikrát prehrali, no a teraz v septembri si v úvodných ôsmich kolách extraligového ročníka 2007/2008 vybojovali len tri víťazstvá a päťkrát prehrali. Je pravda, že tých päť prehier zaregistrovali na ľade súperov, ale mužstvu, ktoré má každý rok tie najvyššie ambície, by sa to nemalo stať.

Členom správnej rady klubu HC Košice došla po 8. kole trpezlivosť a tak pred zápasom so Zvolenom hráčom oznámili, aké prijali opatrenia na zlepšenie ich hry i dosiahnutie priaznivých výsledkov. Mali teda nôž na krku, čiže iný výsledok ako víťazstvo do úvahy neprichádzal. A pomohlo to. Mužstvo zaplo na plné obrátky, a to nielen v domácom zápase so Zvolenom, ale už aj na ľade súpera.

Treba veriť, že aj v ďalšom súboji v Steel Aréne s trenčianskymi vojakmi uvidia košickí fanúšikovia dobrú hru svojho tímu a samozrejme ďalšie víťazstvo v rade, čím by mohli naštartovať víťaznú sériu, lebo aj ďalšie stretnutie v utorok, 9. októbra, odohrajú so Žilinou doma. Naopak, na druhej strane by uštedrili Dukle Trenčín prvú prehru v súťaži. Preto je tento šláger 11. kola o to zaujímavejší a je zároveň pozvánkou pre divákov, aby prišli do hľadiska Steel Arény povzbudiť hokejistov HC Košice v ich náročnom stretnutí.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...