Vyhľadávanie:

Linku videli stovky zákazníkov

Linku videli stovky zákazníkov

Nová pozinkovňa bude vyrábať vysokokvalitné plechy pre našich obchodných partnerov

Bezmála tristo hostí sa zišlo včera, 25. septembra, na otvorení najnovšej investície U. S. Steel Košice - pozinkovacej linky č. 3. Na slávnosti sa zúčastnili predseda vlády Slovenskej republiky Robert Fico, minister financií Ján Počiatek, minister hospodárstva Ľubomír Jahnátek, veľvyslanec USA na Slovensku Rodolphe M. Vallee, predstavitelia Košického samosprávneho kraja, mesta a korporácie U. S. Steel. Výkonný manažment reprezentoval prezident, CEO a predseda Rady riaditeľov United States Steel Corporation John P. Surma. Udalosť sledovali aj desiatky súčasných i budúcich zákazníkov firmy. Všetkých privítal prezident U. S. Steel Košice David H. Lohr.

VÝROBKY Z NOVEJ POZINKOVNE ZVÝŠIA BEZPEČNOSŤ PRODUKTOV Z OCELE

V mene rady riaditeľov a vedenia korporácie U. S. Steel sa všetkým, ktorí sa podieľali na tomto významnom projekte, poďakoval J. Surma. "V U. S. Steel Košice sme toho za ostatné roky dosiahli veľa," povedal. "Rozšírili sme výrobu pocínovaných produktov, inštalovali sme vákuovacie zariadenie na výrobu ocele s veľmi nízkym obsahom uhlíka a pridali sme aj ďalšiu linku na výrobu izotropných plechov pre elektrotechniku. Investovali sme viac ako 275 miliónov amerických dolárov do ekologizácie výroby. Teraz otvárame novú pozinkovaciu linku, ktorá poskytne prácu približne 150 zamestnancom a umožní nám dodávať vysoko kvalitné plechy, ktoré naši zákazníci potrebujú na výrobu produktov. Tie urobia život ľudí bezpečnejší a lepší."
Firma, konštatoval, je zariadeniami i osadenstvom schopná konkurovať najväčším a najlepším výrobcom ocele v Európe. Ako však zdôraznil, najdôležitejšou hodnotou a prioritou je bezpečnosť zamestnancov. Množstvo úrazov od roku 2000 v košickej oceliarni kleslo o 80 percent, cieľom a jediným prijateľným výsledkom je nulová úrazovosť. Ďalšou primárnou hodnotou sú náklady, kvalita a zákazník. "U. S. Steel je spojená s automobilovým trhom v Severnej Amerike odvtedy, ako boli autá vynájdené. Počas mnohých rokov sme sa venovali tomu, aby sme poskytovali našim zákazníkom z oblasti automobilového priemyslu kvalitu a zákaznícky servis na najvyššej možnej úrovni. Jedným z posledných príkladov nášho úsilia je ultra ľahká karoséria, známa ako ULSAB. Je konkrétnym príkladom nášho odhodlania vyrábať modernú, vysoko pevnú oceľ, ktorá prispieva k bezpečnosti spotrebiteľov. Sme presvedčení, že výrobky, ktoré vyjdú z novej pozinkovacej linky, pridajú na reputácii zákazníkom a nastavia nový štandard pre kvalitu v tomto regióne."

INVESTOROM ČO NAJLEPŠIE PODMIENKY

Prínos najnovšej investície pre región i Slovensko vyzdvihol premiér Slovenskej republiky. Ako uviedol R. Fico, vláda si váži všetkých investorov, domácich, aj zahraničných, a chce im vytvárať čo najlepšie podmienky. "Vláda zdieľa starosti s nedostatočnou infraštruktúrou a jednou z jej priorít je spojiť republiku diaľničnou sieťou čo najskôr," povedal. Legislatívnymi a technickými opatreniami, informoval, chce jej výstavbu urýchliť a sprejazdniť viac ako sto kilometrov diaľnic. Uvedomuje si tiež dôležitosť zabezpečenia priaznivých podmienok v oblasti energetiky. Bezpečnú a spoľahlivú prevádzku energetickej sústavy a siete umožní podľa premiérových slov len dostatok diverzifikovaných zdrojov, diverzifikovaných dodávok elektrickej energie a cezhraničné energetické siete. Vláda, pripomenul, sa tiež angažuje v otázke emisných kvót pre Slovenskú republiku a rovnako ako U. S. Steel Košice žalovala Európsku komisiu.

SPLNILO SA ŽELANIE ZAMESTNANCOV

Slova sa ujal tiež predseda Rady odborov OZ METALURG U. S. Steel Košice Mikuláš Duľa. Práve jeho označil J. Surma za jedného z tých, ktorí dlhodobo podporovali myšlienku výstavby pozinkovacej linky v Košiciach. "Splnilo sa želanie zamestnancov U. S. Steel Košice vyrábať pozinkované plechy pre automobilky svetových značiek," konštatoval M. Duľa. "Nová pozinkovacia linka je najmodernejšou vo svojej kategórii a je pýchou košických hutníkov, ktorí svojou prácou zabezpečujú prosperitu firmy a vytvárajú podmienky na to, aby spoločnosť aj v budúcom období zabezpečovala nadštandardné podmienky pre zamestnancov."

NOVÉ MOŽNOSTI AJ PRE ĎALŠIE INVESTÍCIE

Aktivity spoločnosti pre región ocenil predseda Košického samosprávneho kraja Zdenko Trebuľa. "Všetky nemalé investície do rozvoja spoločenského, kultúrneho i športového života, do zdravotníctva i sociálnej oblasti svedčia o tom, že U. S. Steel tu vie vyrobiť hodnoty, ale veľkú časť z nich aj vrátiť ľuďom, ktorí ich vytvárajú. V našich končinách to ešte stále nie je obvyklá prax, o to viac ju obyvatelia celého kraja vedia oceniť a ja ju v tejto chvíli rád pripomínam." Výstavba pozinkovacej linky, dodal, dáva nové možnosti mnohým ďalším investíciám v celom Košickom samosprávnom kraji.

SPOLUPRÁCA MESTA A FIRMY PEVNÝM PILIEROM

Spoluprácu medzi U. S. Steel Košice a mestom považuje primátor mesta František Knapík medzi najsilnejšie piliere, na ktoré sa možno spoliehať. "Nie sú to len dohody, v ktorých sú zakotvené viaceré odvetvia vzájomnej pomoci, ale predovšetkým konkrétne vzťahy," konštatoval. "Prostredníctvom U. S. Steel Košice sa náš región dostáva do povedomia krajín sveta, čo umožňuje rozvíjať ďalšie podnikateľské zámery." Spustenie linky označil za veľmi dôležitý signál ďalších možností ekonomického vývoja v spoločnosti, ale i v celosvetovom meradle. Košice ponúkajú zázemie vzdelaných mladých ľudí, odborníkov v rôznych technických odvetviach. "Ich potenciál," zdôraznil F. Knapík, "by sa mal využiť najmä v domácom regióne. Potrebujú iba príležitosti, ktoré im vaša spoločnosť môže ponúknuť."

KVALITNÁ A BEZPEČNÁ OCEĽ Z NAJMODERNEJŠEJ LINKY

Zákazníkov oslovil viceprezident pre predaj a marketing John B. Peters. "Nie je tajomstvom," uviedol, "že rozvoj automobilového priemyslu na Slovensku má na našu ekonomiku pozitívny vplyv. V roku 2008 je na Slovensku projektovaná najvyššia výroba automobilov na obyvateľa na svete a spoločnosť U. S. Steel Košice je súčasťou tohto rastu. Touto linkou podporíme výrobcov automobilov na Slovensku a v okolitých krajinách prostredníctvom najkvalitnejších pozinkovaných produktov, aké sú v dnešnom priemysle dostupné. Z tejto linky budú vychádzať vysoko tvarovateľné ocele odolné voči preliačinám, určené pre exponované kapoty, dvere a blatníky, ako aj moderné vysoko pevné ocele pre neexponované súčasti, ktoré sú optimalizované pre výrobu a zároveň poskytujú konštrukčnú integritu, potrebnú pre bezpečnosť užívateľov."

POPOLUDNÍ SA STRETLI AJ REALIZÁTORI VÝSTAVBY

Atmosféru zo slávnostného otvorenia pozinkovacej linky si popoludní v rovnakých priestoroch sprítomnili aj realizátori projektu a zamestnanci divízneho závodu Zušľachťovne. Vypočuli si poďakovanie prezidenta spoločnosti Davida H. Lohra a absolvovali tiež slávnosť spustenia zariadenia do prevádzky, vrátane skráteného filmového záznamu z predpoludňajšieho otvorenia linky za účasti vedenia korporácie U. S. Steel, predstaviteľov vlády SR, samosprávy a štátnej správy z regiónu a mesta.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...