Vyhľadávanie:

V nedeľu na ľade Liptáci

V nedeľu na ľade Liptáci

V poradí tretí zápas na domácom ľade v novej extraligovej sezóne odohrajú hokejisti HC Košice v nedeľu, 23. septembra, proti Liptovskému Mikulášu. Zápas sa začína o 17. hodine. Tieto dve úvodné vety majú byť pozvánkou pre fanúšikov košického hokeja, aby nezabudli na svoj tím a prišli do hľadiska Steel Arény povzbudiť mužstvo, ktoré je po piatich kolách základnej časti so ziskom šiestich bodov na deviatej priečke.

Železiari bodovali iba v dvoch vystúpeniach doma s reprezentačnou dvadsiatkou a s nováčikom z Kežmarku. V Žiline, na Slovane a v Skalici vyšli zverenci trénerskeho tandemu Jána Šterbáka a Antona Tomka naprázdno. Kde hľadať príčiny týchto neúspechov na ľade súperov? Vo všetkých stretnutiach naši dobre začali, v Žiline a v Skalici dokonca viedli, zlyhali však v závere. So Žilinčanmi bol stav dve minúty pred koncom 2:1 v náš prospech, v Bratislave sme nastupovali do záverečnej tretiny s výsledkom 1:1 a v televíznom stretnutí v Skalici štyri minúty sme viedli 3:1.

Vychádza to teda na záverečnú nekoncentrovanosť, na ležérny prístup hráčov nielen v defenzíve, ale aj v konečnej fáze. Všade sme prehrali vlastnými chybami. V každom zápase boli Košičania lepší a v závere mali na všetkých štadiónoch tzv. tutové gólové šance. Žiaľ, zlyhali v koncovke, ako napríklad trikrát Gron, ktorý mohol v Bratislave rozhodnúť o našom víťazstve. Extraliga však pokračuje v tomto týždni ďalšími stretnutiami. V piatok absolvujú hokejisti HC Košice už svoje štvrté vystúpenie na ľade súpera, tento raz v Nitre. Neúspechy síce dokážu nepriaznivo vplývať na psychiku, hráči možno pocítia tlak, ale musia to prekonať. Fanúšikovia veria, že už v Nitre urobia všetko pre to, aby vonku bodovali naplno. Všetci sa však už tešíme na nedeľňajší domáci súboj v Steel Aréne s Liptákmi. Veď Košice sú do nedele až jedenásť dní bez extraligového hokeja.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...