Vyhľadávanie:

Liga železiarov v squashi

Liga železiarov v squashi

V priebehu októbra a novembra sa v rámci nového ročníka squashovej ligy železiarov odohrali na kurtoch squash centra Baldi, na I. poschodí vysokoškolských internátov na Jedlíkovej ulici, dve kolá.

V druhom kole, ktoré sa konalo 17. októbra 2009 štartovalo 19 súťažiacich, okrem šestnástich zamestnancov U. S. Steel Košice aj traja externí hráči. Najprv sa hrali zápasy podľa vyžrebovaného pavúka, z ktorého sa po dvoch hodinách prebojovalo osem hráčov do záverečných bojov o umiestnenie na prvých ôsmich miestach. Boli to Pavol Perlík, Roland Furda, Peter Smutný, František Ziolkovský, Július Lang, Vladimír Jankovič, Marek Chytil a Jaroslav Krížičko. Najlepšie sa darilo Petrovi Smutnému, ktorý, podobne ako v prvom aj tomto druhom kole, zvíťazil. Tentoraz pred Vladimírom Jankovičom a Pavlom Perlíkom. Zo siedmich žien sa najlepšie umiestnila Andrea Gregová, ktorá skončila v tomto kole na 13. mieste. Za ňou bola zo žien v druhom kole na 20. mieste Edita Šlauková.

Tretie kolo sa uskutočnilo uplynulú sobotu 14. novembra 2009 a štartovalo v ňom 18 squashistov. Medzi osmičku najlepších sa v treťom kole prebojovali: Vladimír Hušek, Marián Petruš, Peter Smutný, Marek Chytil, Michal Urban, Lucia Petrovičová, František Ziolkovský a Vladimír Jankovič. Vo finále sa neskôr stretli Smutný s Jankovičom. Opäť hral výborne Peter Smutný, ktorý zdolal svojho súpera a zaslúžene si na svoje konto pripísal 24 bodov. V zápase o 3. miesto Urban vyhral nad Petrušom a ziskom 18 bodov si zlepšil svoje postavenie v tabuľke železiarenskej ligy v squashi. Po troch kolách je na prvých šiestich priečkach poradie: 1. Peter Smutný 74 b., 2. Vladimír Jankovič 62 b., 3. Marek Chytil 47 b., 4. Michal Urban 44 b., 5. Marián Petruš 37 b., 6. Július Lang 36 b.

Zo žien sa v 3. kole najlepšie umiestnila Lucia Petrovičová, ktorá skončila na 8. mieste so ziskom 11 bodov, za ňou sa so siedmimi bodmi na 13. mieste umiestnila Andrea Gregová a tretia medzi ženami skončila Hildegarda Dioszegiová, ktorá mala na svojom konte 5 bodov a obsadila 14. miesto. Na 15. mieste bola Mária Mikuláková a na šestnástej priečke skončila Edita Šlauková. Po troch kolách je na 10. mieste so ziskom 25 bodov Andrea Gregová, za ňou na 16. mieste s 13 bodmi Lucia Petrovičová a na 20. mieste Hildegarda Dioszegiová, ktorá si na svoje konto v troch kolách pripísala spolu 9 bodov. Štvrté kolo ligy železiarov v squashi sa podľa rozpisu súťaže bude konať v sobotu 12. decembra 2009 so začiatkom o 8.40 hod. Touto cestou pozývame ďalších záujemcov o tento šport, ktorí majú chuť sa dobre rozhýbať, aby prišli do herne vysokoškolských internátov TU Košice na Jedlíkovej ulici. Môžete sa tiež vopred prihlásiť telefonicky na číslo 3-4599 alebo e-mailom mchytil@sk.uss.com.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...