Vyhľadávanie:

Majster doma excelentne

Majster doma excelentne

Úradujúci majster HC Košice hrá semifinálovú sériu play-off hokejovej extraligy s Duklou Trenčín

Od roku 1994, keď sa z prvého majstrovského titulu na Slovensku tešili hokejisti Dukly Trenčín, si Košičania vybojovali za sedemnásť sezón (osemnásta sa momentálne hrá) až päť majstrovských titulov a pätnásťkrát sa ocitli v semifinále. Vo finále s Trenčínom sa stretli štyri razy, dvakrát vyhrali Trenčania, a to v rokoch 1994 a 1997, a dva razy sme vo finále porazili Trenčanov v rokoch 1995 a 1996. Na vojakov z Trenčína však Košice nemajú dobré spomienky zo semifinálových súbojov. V sezóne 2003/2004 Košičania prehrali s nimi na zápasy 0:4 a v sezóne 2006/2007 sme vojakom podľahli na zápasy 2:4.

Bude tohtoročná semifinálová séria výnimkou? Zatiaľ sa vyvíja v náš prospech. V nedeľu naši majstri zdolali Trenčín vysoko 9:1 a v pondelok tohto týždňa vyšli zverenci trénerov Pavla Zůbeka a Rostislava Čadu zo súboja s Duklou opäť víťazne po výsledku 5:0. Vysoko aktívne skóre 14:1 z dvoch zápasov hovorí jasnou rečou. I keď sa náš súper v obidvoch meraniach síl v semifinále veľmi snažil, na Košice jednoducho jeho hráči nestačili.

V obidvoch zápasoch bol hviezdou na ľade náš brankár Július Hudáček, ktorý iba raz inkasoval. "Keďže Trenčín vyhral v predchádzajúcej štvrťfinálovej sérii nad bratislavským Slovanom nevídaným spôsobom 4:3 na zápasy, povedali sme si, že musíme zvládnuť úvody stretnutí, lebo vojaci boli práve v zápasoch so Slovanom silní v tomto úseku hry," poznamenal na margo dvoch víťazstiev v Steel aréne náš brankár a pokračoval: "Som rád, že spoluhráči hrali v obidvoch stretnutiach od začiatku až do konca veľmi dobre. Teší ma, že sme pobavili divákov, ktorí nás neustále povzbudzovali a na tribúnach pripravili neopísateľnú atmosféru. Do Trenčína odchádzame vo väčšej psychickej pohode a svoju doterajšiu suverenitu v semifinále chceme potvrdiť aj na ľade súpera."

Ďalšie dva zápasy v Trenčíne sú na programe v štvrtok 17. marca a v piatok 18. marca 2011. Prípadný piaty zápas by sa potom hral v Steel aréne v pondelok 21. marca a prípadný siedmy súboj v Košiciach by sa odohral v piatok 25. marca 2011.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...