Vyhľadávanie:

Majster si chce udržať pozíciu lídra

Majster si chce udržať pozíciu lídra

Po reprezentačnej prestávke pokračuje hokejová Tipsport liga ďalšími zápasmi poslednej šestiny základnej časti

V hokejovej Tipsport lige bola v uplynulom týždni reprezentačná prestávka, počas ktorej sa v Žiline konal za účasti troch reprezentačných tímov medzinárodný hokejový turnaj Slovakia Cup. Hokejisti Slovenska sa najprv vo štvrtok 11. februára stretli s Bieloruskom, nad ktorým zvíťazili 2:1 (1:1, 0:0, 1:0) a v sobotu vo svojom druhom zápase zdolali Švajčiarsko 4:0 (2:0, 1:0, 1:0). Zverenci trénera Zdena Cígera tak obsadili v konečnom poradí turnaja 1. miesto. V kádri Slovenska mal aj náš majstrovský celok HC Košice svoje zastúpenie, a to brankára Marcela Melicherčíka, obrancu Eduarda Šedivého a útočníkov Mareka Bartánusa Tomáša Hrnku.

Kým naše áčko bojovalo na reprezentačnej úrovni v Žiline, mladý tím z olympijského výberu Slovenska do 23 rokov si cez víkend tri razy zmeral sily s Francúzskom, Rakúskom a Slovinskom na turnaji Euro Ice Hockey Challenge v rakúskom Innsbrucku. Aj v mužstve olympionikov sme mali svojho reprezentanta, ktorým bol obranca Radek Deyl. Olympionici Slovenska si pod vedením trénera Petra Oremusa počínali v Rakúsku veľmi dobre. V prvom zápase zdolali Francúzsko 2:1 (0:1, 1:0, 1:0), v druhom súboji podľahli Rakúsku 1:3 (0:1, 0:2, 1:0) a keď v treťom meraní síl zvíťazili nad Slovinskom 5:3 (3:1, 1:2, 1:0), stali sa víťazmi turnaja.

Po tejto prestávke pokračovala naša najvyššia hokejová súťaž v utorok tohto týždňa zápasmi 47. kola. Košičania už s novou posilou, obrancom Ivanom Jankovičom, kmeňovým hráčom Banskej Bystrice, ktorý hosťoval v Skalici, ale už bez útočníka Dalibora Bortňáka, ktorý posilnil práve Banskobystričanov, sa predstavili na ľade súpera pod Urpínom. Nášmu úradujúcemu majstrovi sa v Banskej Bystrici nedarilo, keď podľahol domácemu súperovi 2:3. Výkon nášho tímu v tomto zápase okomentoval pre médiá asistent trénera Marcel Šimurda slovami: „Úvodná tretina bola z našej strany dobrá. Hráči hrali s nasadením, mali výborný pohyb a dva razy sa gólovo presadili. V druhej časti súper pridal na aktivite a strelil kontaktný gól. Do záverečného dejstva sme vstupovali s tým, že zápas uhráme v náš prospech. Lenže dvakrát sme inkasovali a tak sa nám neporadilo na ľade súpera bodovať.“

Avšak už v najbližších dňoch si budú môcť hokejisti HC Košice upevniť svoju pozíciu na špici tabuľky a snažiť sa vyhrať základnú časť, čo by im po sezóne zabezpečilo účasť v Lige majstrov. V dvoch nasledujúcich kolách budú mať totiž výhodu domáceho ľadu. Už tento piatok 19. februára hostia naši hokejisti v Steel aréne o 17.30 hod. tretiu Nitru a o dva dni nato, v nedeľu 21. februára, sa o 17. hodine stretnú s druhým Zvolenom.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...