Vyhľadávanie:

Pri tanci sa zabávali až do skorého rána

Pri tanci sa zabávali až do skorého rána

Pri tanci sa zabávali až do skorého rána

„To, že naši ľudia vedia skutočne kvalitne i bezpečne pracovať, dokazujú každodenne na svojich pracoviskách, dnes večer sme sa tu zišli, aby sme sa len a len príjemne zabavili,“ prihovoril sa účastníkom Reprezentačného plesu prvovýroby, ktorý sa konal v piatok 29. januára 2016, predseda ZO OZ KOVO OCELIAREŇ Juraj Varga. Pri otváraní podujatia nezabudol vysloviť veľké ĎAKUJEM! všetkým, ktorí sa na organizácii veselého fašiangového večera aktívne podieľali, hlavne Gabriele Vansovej a Stanislave Šuťákovej, ktoré prítomní ocenili vďačným potleskom i kyticami kvetov.

A keďže si práve oceliareň pripomenie v júni tohto roku päťdesiat rokov od vyrobenia prvej ocele v kyslíkových konvertoroch v bývalom Československu, nedalo mu nespomenúť aj zopár čísel, na ktoré sme všetci právom hrdí. Za päť desaťročí oceliari vyrobili približne 180 miliónov ton ocele, čo by stačilo napríklad na výrobu koľajníc, ktoré by dokázali 870-krát obkolesiť zemeguľu. Ročnú výrobu ocele možno zasa prirovnať k hmotnosti 2,9 milióna osobných áut alebo hmotnosti 730 tisíc slonov afrických...

Medzi bezmála štyristo hosťami boli i generálny manažér U. S. Steel Košice pre prvovýrobu Joseph H. Morey, riaditelia divíznych závodov Oceliareň a Vysoké pece Marek LukačínMarek Jenčo, riaditeľ RMS, a.s. Košice Michal Janok, dekanka Hutníckej fakulty TUKE Iveta Vasková, predseda Rady odborov OZ KOVO U. S. Steel Košice Mikuláš Hintoš a reprezentanti základných odborových organizácií prvovýroby Michal Tabak, Jozef Greško a už spomínaný J. Varga. Nechýbali ani kolegovia z rôznych úsekov firmy, s ktorými tím prvovýroby spolupracuje a tiež niektorí bývalí riaditelia divíznych závodov.

Pozorní hostitelia podujatia, ktoré moderovala Andrea Pálffy Belányiová, pripravili pestrý program. Do tanca hrali hudobné skupiny Akcent a New Barbados a hlavnou hviezdou večera bola speváčka s východniarskymi koreňmi Ilona Csáková, ktorej vystúpeniu nechýbal temperamentný „drajf“. Potešila aj obľúbená tombola s jedenástimi cenami. Zábava trvala až do rána a poslední tancujúci vytrvalci opúšťali priestory košického Domu umenia až v sobotu nadránom.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...