Vyhľadávanie:

Majster si stráži pozíciu lídra

Majster si stráži pozíciu lídra

Hokejová extraliga má po reprezentačnej prestávke opäť nabitý program

V uplynulom týždni sa po reprezentačnej prestávke znovu naplno rozbehla hokejová extraliga. Majstrovský tím HC Košice sa v dvoch kolách predstavil na ľade súperov v Trenčíne a v Skalici. Po dvoch víťazstvách v riadnom hracom čase v Trenčíne a po samostatných nájazdoch v Skalici natiahli Košičania šnúru úspešných duelov na ľade súperov v tejto sezóne už na dvanásť. Na svoje konto si pripísali zverenci trénera Rostislava Čadu ďalších päť bodov zo spomínaných dvoch stretnutí a v tabuľke si naďalej strážia prvú priečku. Pred druhou Banskou Bystricou mal náš majster pred včerajším vzájomným súbojom týchto dvoch súperov v Steel aréne päť bodový náskok. Po zápase v Skalici sa hráčom HC Košice ako prvému mužstvu z extraligových účastníkov podarilo zaznamenať stý gól v tomto extraligovom ročníku. V Skalici sa zranili dvaja kľúčoví hráči Stanislav Gron a Richard Jenčík. Kým Gron sa musí podrobiť ďalším vyšetreniam zraneného kolena a na dlhší čas zo zostavy vypadol, Jenčík už v ďalšom zápase nastúpil.

V tomto týždni má náš tím opäť nahustený program. Tri razy má výhodu domáceho ľadu. Včera v dohrávanom stretnutí 27. kola hostili druhú Banskú Bystricu, s ktorou ukončili prvú polovicu základnej časti hokejovej extraligy.

V piatok 26. novembra sa začína štvrtá šestina zápasmi 28. kola, v ktorom sa o 17. 30 hod. Košičania stretnú na ľade v Steel aréne s odvekým rivalom Slovanom Bratislava a v nedeľu 28. novembra si naši hokejisti sily zmerajú vo východniarskom derby s tretím tímom extraligovej tabuľky HK Poprad. S obidvoma súpermi majú naši hokejisti v tejto sezóne zo vzájomných zápasov priaznivú bilanciu. So Slovanom sa stretli tri razy, raz prehrali v Bratislave 0:2 a dvakrát doma zvíťazili 2:1 a 2:0. S Popradom sme odohrali tiež tri stretnutia. Najprv naši vyhrali pod Tatrami 1:0 po samostatných nájazdoch, doma zdolali svojho súpera 3:1 a raz sa z víťazstva tešili Popradčania, keď v Steel aréne zvíťazili 3:2.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...