Vyhľadávanie:

Majstra spoznáme neskôr

Majstra spoznáme neskôr

Futbalové majstrovstvá U. S. Steel Košice kvôli nepriazni počasia museli prerušiť a hrať sa bude až v júni

Futbalový šampionát o majstra U. S. Steel Košice prerušili. Posledné dva zápasy na atletickom štadióne TU Košice na Watsonovej ulici odohrali ešte v piatok 14. mája. Boli to štvrťfinálové stretnutia medzi mužstvami Vulkmont - Energetika a Vysoké pece - Studená valcovňa. Nepriaznivé daždivé počasie sa postaralo o zatopenie plochy ihriska, na ktorom nie je možné hrať. Ďalšie zápasy sa odkladajú na dni v prvom týždni mesiaca jún 2010. O konkrétnych termínoch dvoch štvrťfinálových stretnutí, semifinále i zápasoch o 3. miesto a finále, rozhodnú organizátori turnaja zajtra, vo štvrtok 27. mája.

Zo skupín sa do štvrťfinálových bojov futbalového šampionátu, v ktorých sa podľa vopred určeného kľúča herného systému zatiaľ stretli Vulkmont - Energetika a Vysoké pece - Studená valcovňa, prebojovalo osem najlepších mužstiev. Ďalšie dve dvojice tvoria Teplá valcovňa - Zušľachťovne + Obalová vetva a Koksovňa - Údržba. Tieto stretnutia sa budú hrať v náhradnom termíne.

Už v prvom zápase medzi Vulkmontom a Energetikou došlo k prekvapeniu, keď do semifinále nepostúpil jeden z favoritov šampionátu, víťaz A skupiny z Vulkmontu.

Vulkmont - Energetika 1:3 (0:0)
Domáci nastúpili bez svojho najlepšieho kanoniera Horňáka, čo značne poznačilo ich streleckú silu. Na šmykľavom, rozmočenom trávniku mali hráči Vulkmontu síce viac z hry, neustále sa tlačili do pokutového územia hostí, ale strelecky sa v prvom polčase nedokázali presadiť. V 17. minúte boli ku gólu blízko, ale ich najaktívnejší útočník Majerčák strelil z piatich metrov do brvna. Na druhej strane si gólovú šancu vytvorili aj energetici, lenže Dzoba trafil z výhodnej pozície iba do vybiehajúceho brankára. Po zmene strán obidve mužstvá zrýchlili hru, spresnili prihrávky a vytvárali si aj šance.
V 20. minúte druhého polčasu ušiel po ľavej strane obrane hostí Majerčák a z ťažkého uhla otvoril skóre 1:0. Energetici nerezignovali a o minútu na to vyrovnali na 1:1. Autorom gólu bol aktívne hrajúci Pataky, ktorého strelu spoza šestnástky tečoval jeden z obrancov Vulkmontu a lopta skončila v sieti. Od tej chvíle hostia prevzali iniciatívu, na rozbahnenom teréne sa často pokúšali o streľbu a vyplatilo sa im to. Tri minúty pred koncom otočili vývoj skóre vo svoj prospech, keď po sérii striel sa k odrazenej lopte dostal skúsený Duháň a zblízka strelil druhý gól energetikov. To ale nebolo všetko, pretože v poslednej minúte sa medzi dezorientovanými hráčmi domáceho celku dostal k lopte Kočan a upravil na konečných 1:3.

Vysoké pece - Studená valcovňa 6:1 (4:1)
Úvod vyšiel parádne futbalistom z Vysokých pecí. Už v druhej minúte sa po pravej strane dostal do pokutového územia Tomašov, prihral voľnému Hudákovi a ten strelou do ľavého horného rohu strelil úvodný gól zápasu. Netrvalo dlho a o dve minúty už bolo 2:0. Zariadil to Králka, ktorého strela z priameho kopu skončila pod brvnom. Z ďalšieho útoku mohli vysokopeciari viesť už trojgólovým rozdielom. Do brejku sa dostal ich kanonier Hudák, ale nepodarilo sa mu prehodiť vybiehajúceho brankára. V 14. minúte sa k slovu dostali aj hostia. Po centri z ľavej strany sa v pokutovom území domácich najlepšie zorientoval Kasaš a hlavou znížil na 2:1. Lenže domáci i napriek inkasovanému gólu pokračovali v útočnej hre a v 22. minúte Tomašov pohotovo zvýšil na 3:1 a tesne pred polčasom Hudák z hranice šestnástky umiestnenou strelou upravil na 4:1.
Po prestávke so obraz hry nezmenil a domáci svojou útočnou aktivitou neustále ohrozovali bránu hostí. Tí sa spoliehali len na rýchle protiútoky, ktoré väčšinou po pravej strane ťahal Firkaľ, žiaľ bez gólového zakončenia. V 15. minúte II. polčasu sa skvelou strelou prezentoval domáci Králka, ktorý dal piaty gól vysokopeciarov a na poltucet upravil Tomásch, keď päť minút pred koncom ušiel obrane hostí a presne zakončil svoje sólo.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...