Vyhľadávanie:

Majstrovský titul i cennú trofej získali hokejisti z Vedenia

Majstrovský titul i cennú trofej získali hokejisti z Vedenia

Hokej
Celkom štyri razy bol brankár Vysokých pecí Dragan vo finálovom zápase takto prekonaný.

V utorok 15. februára 2005 sa záverečnými stretnutiami o 3. miesto i o majstra skončil olympijský hokejový turnaj, ktorý trval od 13. januára 2005. Spolu 10 mužstiev bojovalo v dvoch skupinách, z ktorých prvé dva celky postúpili do semifinále. Boli to mužstvá Hutníckej druhovýroby, Studenej valcovne, Vysokých pecí a Vedenia.

Z nich sa na medailové pozície prebojovali Vedenie, Vysoké pece a Studená valcovňa. Nepopulárna štvrtá priečka sa ušla hokejistom z Hutníckej druhovýroby. V prvom zápase v utorok hrali o 3. miesto mužstvá ZHD a SVa. Ich vzájomný súboj skončil nerozhodne 3:3, o bronze sa preto muselo rozhodnúť až v trestných strieľaniach. Úspešnejší boli hráči z SVa, ktorí zvíťazili až v piatej sérii 2:1.

Vo finále sa potom stretli vlaňajší majster z Vysokých pecí so štvrtým tímom z uplynulého ročníka, s Vedením. Na prekvapenie si lepšie počínali hokejisti z Vedenia, ktorí pomerne hladko zdolali svojho súpera 4:1. Po skončení celého turnaja cenné trofeje za umiestnenie odovzdali kapitánom jednotlivých tímov prezident U. S. Steel Košice Christopher Navetta a za OZ METALURG František Ujlaki.

Okrem toho organizátori vyhlásili aj najlepších hráčov. Cenu pre najlepšieho brankára prevzal gólman vysokopeciarov Jaromír Dragan, najlepším útočníkom sa stal Norbert Ogurčák zo ZHD, najlepším hráčom Peter Veliký z Vedenia, najlepšou hráčkou bola vyhodnotená Lucia Petrovičová z Vysokých pecí a najlepším strelcom s 12 gólmi sa stal Milan Hrabčák s SVa.

Finále

Vedenie - Vysoké pece 4:1(3:0, 1:0, 0:1)
Obaja súperi sa v tomto ročníku hokejových majstrovstiev už raz medzi sebou stretli. V B skupine boli vtedy úspešnejší hokejisti z Vysokých pecí, ktorí zvíťazili 3:2. Odveta sa teda hráčom z Vedenia dokonale vydarila. O svojom víťazstve i zisku titulu rozhodli domáci už v úvodnej tretine. Začali veľmi aktívne a od prvej chvíle neustále ohrozovali bránku hostí a strelecky boli na prekvapenie aj úspešní.
Bývalý reprezentant a extraligový brankár Košíc Jaromír Dragan, ktorý podobne ako vlani, aj teraz posilnil vysokopeciarov, nemal svoj deň. Lepšie povedané, hráči z Vedenia našli v tomto zápase recept, ako prekonať tohto vynikajúceho bývalého brankára. Do útoku ako prvý zavelil Veliký, ktorý v 7. minúte zblízka otvoril skóre 1:0. Hostia sa potom snažili o vyrovnanie, ale do vyloženej gólovej šance sa ich hráči, vďaka dobrej defenzíve súpera, nedostali. Boli to naopak domáci, ktorí v 11. minúte po strele Bolfa zvýšili na 2:0 a tesne pred záverom úvodnej tretiny Kuzár presnou strelou zaznamenal tretí gól Vedenia.
V druhej tretine hostia zrýchlili hru, boli o niečo aktívnejší v útoku, ale nevychádzala im koncovka. Domácim sa takto lepšie útočilo do otvorenej obrany a pri vylúčení Kiraľvargu strelil Kuzár v oslabení štvrtý gól a o víťazovi bolo prakticky rozhodnuté. Hostia sa presadili až v záverečnej tretine ich kapitánom Fedičom, ktorý strelil aspoň čestný úspech svojho mužstva.

O 3. miesto

Hutnícka druhovýroba - Studená valcovňa 3:3 (1:1, 1:1, 1:1), na trestné strieľania 1:2
O bronz sa obidve mužstvá skutočne "pobili". Hráčom trvalo dosť dlho, kým sa dostali do tempa a vôbec k streľbe. Boli to hostia, ktorí sa až v 11. minúte dostali ako prví do vedenia, keď ich hráč Srnka otvoril skóre 0:1. Lenže valcovači sa z tohto úspechu dlho netešili, pretože ešte pred prvou prestávkou domáci kanonier N. Ogurčák vyrovnal na 1:1.
Potom v ďalších dvoch tretinách hostia dva razy viedli, lenže hokejisti ZHD nepriaznivý stav vždy vyrovnali. Na 1:2 upravil tvrdou strelou najlepší strelec šampionátu Hrabčák, po ňom mohli skórovať aj Žák s Francom, ale brankára Krausa z dobrých pozícií neprekonali. Nedáš - dostaneš, zvykne platiť v športe a v tomto zápase zvlášť. Najprv tvrdú strelu domáceho Maňkoša brankár Kanuščák kryl, ale proti tečovanej strele N. Ogurčáka bol v 13. minúte bezmocný a bolo vyrovnané 2:2.
Aj v poslednom dejstve sa mali diváci na čo pozerať. Najprv gólovú šancu H. Ogurčák spálil, gól však padol na druhej strane po strele Hrabčáka, ktorý upravil na 2:3. Lenže ani z tohto vedenia napokon bronz pre hostí nebol, lebo domáci Maňkoš vyrovnal na 3:3. O tom, ktoré mužstvo obsadí tretiu priečku, rozhodli až trestné strieľania. Začínal domáci Cmoriak, ktorý bol úspešný a otvoril skóre 1:0. Po ňom sa nemýlil ani mladý Franc z SVa, ktorý vyrovnal na 1:1. Potom postupne samostatné nájazdy nepremenili N. Ogurčák (ZHD), Miškuv (SVa), Kuchta (ZHD), Žák (SVa), H. Ogurčák (ZHD), Hrabčák (SVa) ani Maňkoš (ZHD). Až posledný hráč SVa Srnka sa nemýlil a upravil na konečných 1:2.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...