Vyhľadávanie:

Majstrovský titul na dosah

Majstrovský titul na dosah

Hokejisti HC Košice si až v rozhodujúcom siedmom semifinálovom zápase so Zvolenom vybojovali postup do finále

Tak ako v uplynulej sezóne, aj teraz potrebovali hokejisti HC Košice na postup do finále až sedem zápasov. V stredu, 25. marca, Košičania vo svojom piatom semifinálovom súboji doma vyhrali nad Zvolenom 3:1 a na zápasy viedli 3:2. Keďže v zápasoch play of postupujúci musí vyhrať až v štyroch stretnutiach, hral sa v piatok, 27. marca, vo Zvolene šiesty vzájomný duel. V ňom nastúpili hráči HC Košice s jediným cieľom. Premeniť prvý mečbal a bojovať o titul. To sa im však nepodarilo, keď celé mužstvo na ľade súpera v tomto dôležitom stretnutí herne zlyhalo. Hráči boli často vylučovaní, čím sa nedokázali dostať do správneho hokejového tempa, ani do streleckej pohody. Navyše svoj deň nemal ani brankár Lipovský, keď po jeho chybách domáci dva razy skórovali a ten sa potom nechal vystriedať brankárom Hudáčkom. Séria sa preto musela vrátiť opäť do Košíc, kde v nedeľu, 29. marca, bola Steel Aréna svedkom už štvrtého vzájomného stretnutia.

Zverenci trénerov Antona Tomka a Pavla Hulvu už raz v tejto semifinálovej sérii presvedčivo hladko vyhrali 5:0 a podobný výsledok chceli zopakovať aj v rozhodujúcom súboji. Podarilo sa im to. Od začiatku stretnutia nasadili mohutný tlak a už po úvodnej tretine viedli nad Zvolenom rozdielom piatich gólov. Vidina postupu do finále tak nabrala jasnejšie kontúry a vďační diváci vytvorili v hľadisku nielen pohodovú atmosféru, ale v ďalších dvoch tretinách aj výbornú kulisu. V nej dokázali naši hráči hrať zodpovedne, s maximálnou sústredenosťou, bez zbytočných faulov. Takáto hra košického celku napokon slávila úspech. "Na bronz sme ani nepomysleli, naším jediným cieľom bol postup do finále a hrať o titul. Konečne sa nám darilo hrať celých šesťdesiat minút v tempe a vo vysokom nasadení," povedal po zápase jeden z najlepších hráčov tímu Peter Bartoš, ktorý v tomto zápase strelil svoj 200. gól v hokejovej extralige. Na margo svojho gólového zápisu dodal: "Nesledujem štatistiky, ale každý gól ma poteší. Verím, že vo svojej hokejovej kariére ešte nejaký ten gólik strelím. V mojom prípade sa v tomto zápase potvrdilo, že ak hráč nevie čo s pukom, má vystreliť. A padlo to tam."

O majstra budeme hrať so Skalicou, cez ktorú sme sa vlani prebojovali do finále. Skaličania si v tomto ročníku extraligy postup do finále vybojovali tiež v rozhodujúcom siedmom dejstve semifinálového súboja na ľade úradujúceho majstra Slovana Bratislava. Naši fanúšikovia majú určite v živej pamäti vlaňajšiu semifinálovú sériu, v ktorej sme sa stretli so Skalicou. Aj vtedy to bolo dramatické a vyrovnané. Košičania postúpili do finále až po siedmom vzájomnom zápase, ktorý sme doma vyhrali 5:4, ale v priebehu stretnutia naši už prehrávali 2:4. Súboje so Skalicou naši odštartovali dvomi domácimi víťazstvami 4:1 a 3:1. Na ľade v Skalici sme prehrali 0:3 a 2:4. V Steel Aréne naši v piatom súboji zvíťazili 3:0, ale v šiestom zápase Skalica doma opäť vyhrala 3:2. A tak sa rozhodlo už v spomínanej siedmej sérii play off zápasov.

Bude mať podobný priebeh aj finálová séria týchto dvoch súperov? Alebo sa po desiatich rokoch budú z majstrovského titulu tešiť o niečo skôr hokejisti a ich priaznivci z Košíc? Finálové séria sa začína dvoma zápasmi v Steel Aréne dnes, v stredu 1. apríla a zajtra 2. apríla o 17. hodine. Na ľade v Skalici sa naši predstavia v ďalších dvoch stretnutiach, v nedeľu 5. a v pondelok 6. apríla. Program prípadných ďalších finálových stretnutí: streda 8. apríla v Košiciach, v piatok 10. apríla v Skalici a rozhodujúci siedmy duel je plánovaný na nedeľu, 12. apríla, v Košiciach.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...