Vyhľadávanie:

Majú šancu hrať medzi najlepšími

Majú šancu hrať medzi najlepšími

Letná hokejová škola dvanásty raz s podporou spoločnosti U. S. Steel Košice

Už 13. ročník letnej hokejovej školy HC Košice v minulom týždni (5. - 9. augusta 2019) zamestnal 51 mladých nádejných hráčov, vrátane jedného šikovného dievčaťa. V tréningovej hale Steel arény, ale aj na ďalších zaujímavých miestach dostali deti príležitosť naučiť sa niečo z hokejového remesla, ale aj ukázať svoje nadanie i odhodlanie. Letná hokejová škola sa dvanásty raz konala s podporou spoločnosti U. S. Steel Košice.

Kemp bol určený žiakom prvej až štvrtej triedy základnej školy, teda 6 – 11 ročným deťom, ktoré boli rozdelené do dvoch družstiev. Malí hokejisti každý deň trénovali na ľade aj v telocvični, kde si zahrali aj futbal, basketbal, či florbal. Keďže to bol celodenný tábor, navštívili aj detské zábavné a športové centrá. „Sú tu také deti, ktoré už majú hokejovú skúsenosť, ale aj úplní nováčikovia. Tri nové deti z kempu sú už zaradené aj do prípravky HC Košice. Kemp by mal slúžiť práve na to, aby sme objavili celkom nové talenty. Radi by sme privítali viacej takých, čo ešte nič nevedia, čo by sa chceli učiť, ktorí chcú napredovať. Práve preto chceme tieto naše kempy spropagovať aj na začiatku školského roka, aby sa nám počty detí rozrástli,“ vysvetlil pri našej návšteve v tréningovej hale Steel arény vedúci hokejového kempu Miroslav Kozárik. Realizačný tím tvorili siedmi kvalifikovaní tréneri, ktorí zastrešujú hokejovú prípravku, ale pomáhali aj rodičia – hlavne viazať korčule a starať sa o deti. „Čo všetko sa deti naučili? Hlavne prístup k tréningu, správanie, zdokonalili sa v korčuľovaní, vedení puku a prihrávkach. Ale mali aj trošku zábavy, voľnosti, zážitkov, ktoré v bežnom roku nezažijú. Prišli medzi nich aj hokejové hviezdy, lebo pre deti je zážitok stretnúť skutočného ligového hráča. Dúfam, že mnoho z nich sa dostane na takú úroveň, ako ich vzory. Máme šikovné talenty, ktoré majú šancu hrať aj v rôznych ligách, či dokonca v NHL,“ zdôraznil Miroslav Kozárik.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...