Vyhľadávanie:

Pred začiatkom ligy aj dvakrát s Michalovcami

Pred začiatkom ligy aj dvakrát s Michalovcami

Od dnešného dňa (14. 8. 2019) čaká hokejistov HC Košice turnajová previerka na Memoriáli Zbyňka Kusého v českých Pardubiciach. Na druhom ročníku medzinárodného turnaja, ktorým si Dynamo Pardubice pripomína pamiatku svojho najúspešnejšieho generálneho manažéra, sa predstaví šesť klubov. Okrem domácich Pardubíc a ich tradičného rivala z Hradca Králové aj naši Košičania, Znojmo a dve mužstvá z KHL - Amur Chabarovsk a Admiral Vladivostok.

Od 22. do 25. augusta 2019 sa hráči HC Košice presunú na popradský zimný štadión na tradičný turnaj o Tatranský pohár. Sily si na ňom zmeria HK Poprad, Les Aigles de Nice, HK Dukla Ingema Michalovce, HC Košice, DVTK Jegesmedvék Miškolc a Comarch Cracovia. Pred začiatkom extraligy si ešte zahrajú proti nováčikovi z Dukly Michalovce - 30. augusta doma a 5. septembra na Zemplíne.

Hráči HC Košice začali s riadnou prípravou na ľade na konci júla, po niekoľkotýždňovej príprave na suchu a letných dovolenkách. Pred zahájením súťažnej sezóny 2019/2020 má tréner Peter Draisaitl a  športový manažér Jan Šťastný k dispozícii kompletný káder. „Mužstvo je kompletné, ale premýšľame ešte nad jednou pozí­ciou do zadných radov. Keď zoberiem do úvahy, že sme začali trošku neskôr, som s tým veľmi spokojný, každý hráč je na kľúčovej pozícii, tak ako sme to od začiatku chceli mať. Myslím si, že sú tu hráči, ktorí budú vedieť urobiť pekné výsledky. Páči sa mi ako je nastavená naša filozofia - chceme zmeniť mentalitu a štýl hry,“  uviedol pre oficiálny web klubu hlavný tréner Peter Draisatl.

Nové tváre mužstva netaja vysoké ambície. „Chceme tento klub dostať opäť na popredné priečky. Verím, že si krok po kroku pôjdeme za tým,“ hovorí útočník Juraj Majdan. „Očakávam od seba, že dokážem pomôcť tímu, a že urobíme pekný úspech. Ten je najdôležitejší. Všetci vieme ako na tom posledné roky Košice boli, avšak verím, že sa to niekedy musí zlomiť. Sú tu skvelí chalani, určite sa všetci zomkneme a potiahneme za jeden povraz,“ pridal obranca David Růžička. „Musíme sa dobre pripraviť na ligu, veľa trénovať a verím, že to všetko bude dobre fungovať. Keď dá každý do hry sto percent, verím, že to vyjde,“ uzavrel útočník Michal Chovan. Na prvý tréning áčka sa prišiel pozrieť aj prezident HC Košice Július Lang: „Mám z toho veľmi dobrý pocit, cítim z tímu pozitívnu energiu, optimizmus a túžbu po víťazstve.“

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...