Vyhľadávanie:

Malé nočné menu

Malé nočné menu

Gastrodivadlo už aj v Košiciach

Gastrodivadlo
V gastrodivadle vás obslúžia mladí ľudia v štýlových kostýmoch prezentujúcich rôzne obdobia histórie. Záleží od témy, na ktorú je večera zameraná.

Zážitková gastronómia alebo aj takzvané showdinnery patria k celosvetovo vyhľadávaným, nie však bežne ponúkaným podujatiam. Gastrodivadlo už poznajú Popradčania i Bratislavčania. V Košiciach, v bývalej Tabačke, malo svoju premiéru minulý týždeň v piatok. Vďaka spolupráci spoločnosti U. S. Steel Services s r.o. a špecializovanej cateringovej spoločnosti 101% Gastro Teatro.

Malé nočné menu z čias svetového hudobného velikána Wolfganga Amadea Mozarta bolo prvou lastovičkou. V priebehu roka ju budú nasledovať ďalšie. Najbližšie, už v tomto mesiaci, je v pláne Beatlesmania. Večera, na ktorej sa budú podávať jedlá pripravené podľa neznámych receptov Lindy McCartneyovej.

"Každá doba má svoju kultúru, módu, architektúru, ba i svoje chute," prezradil počas večere s piatimi chodmi šéf spoločnosti 101% Gastro Teatro Peter Sisák. "Gastrodivadlo sa usiluje o rekonštrukciu chutí určitého obdobia, a to v ideálnej kombinácii so slovenskými vínami." Pochopiteľne, s tou-ktorou dobou harmonizuje okrem jedálneho lístka aj dekorácia stolov, hudba a kostýmy obsluhujúceho personálu. Cieľom je vytvoriť pre hostí príjemný zážitok, a to skĺbením gastronómie, umenia, kultúry a histórie, ktorý je zároveň násobený nenásilne získanými informáciami o podávaných jedlách a vínach.

Piatkové menu, ktoré pozostávalo zo pstruhových rezov na bielom víne, Salzburskej šunky v omáčke, teľacieho stehna Amadeus, kačice na viedenský spôsob a citrónového závinu, pripravovali podľa dvestoročných receptov traja majstri kuchári. Okrem dvoch Popradčanov aj šéfkuchár hotela Belá spoločnosti U. S. Steel Services s. r. o. Ivor Mikluš.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...