Vyhľadávanie:

Mali by ste ich vidieť

Mali by ste ich vidieť

V kine Tatra prehliadka vybraných víťazných filmov festivalu EKOTOPFILM 2004

Včera, 9. novembra, sa v kine Tatra začal tretí ročník prehliadky vybraných víťazných filmov XXXI. Medzinárodného festivalu EKOTOPFILM 2004, ktorý sa pod záštitou prezidenta SR konal koncom minulého mesiaca v Bratislave.

Ako informoval na tlačovej besede generálny riaditeľ festivalu Pavol Lím, prehliadka víťazných filmov sa do Košíc dostala vďaka spoločnosti U. S. Steel Košice, ktorá je hlavným generálnym partnerom festivalu už štvrtý rok. Trojdňové podujatie v našom meste, po Bratislave zatiaľ jediné na Slovensku, ponúka príležitosť ľuďom rôznych vekových kategórií získať aktuálne informácie o tom, ako sa vyvíja svet či už z globálneho alebo lokálneho hľadiska, a to s ohľadom na trvalo udržateľný rozvoj.

Dopoludňajšie projekcie sú určené pre žiakov základných a stredných škôl, večerné, so začiatkom o 17.30 hodine, pre širokú verejnosť. Vstup na premietanie je zadarmo. Dnes budú mať možnosť diváci pozrieť si päť ocenených filmov - dva americkej produkcie s názvom Obrábanie morí a prvú časť dvojdielneho filmu Kalahari - Veľká smädná krajina, ktorý získal cenu U. S. Steel Košice. Slovenských tvorcov bude reprezentovať dielo Slovensko, francúzskych Drobné vtáčiky a veľkí vedci a poľských Ako motýľ. Zajtrajší program, okrem druhej časti filmu Kalahari pod podtitulom Zaplavená púšť, budú tvoriť tri české filmy - Ja taxikár, Môj priateľ vrah, Ja ošetrovateľka a dva nemecké snímky - Divoké Rio a Doba ľadová.

Sprievodnými akciami košickej prehliadky festivalových filmov budú aj dve panelové diskusie. Jedna z nich, na tému Lepšie je keď chcem, ako keď musím, venovaná problematike environmentálnej výchovy a vzdelávania v školách, sa uskutoční už dnes popoludní o 14.00 hodine. Zajtra o tom istom čase sa bude hovoriť o zahraničných investíciách v SR, a to za účasti zástupcov Ministerstva hospodárstva SR, Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu a Slovenskej obchodnej inšpekcie.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...