Vyhľadávanie:

"Máme sa tu fajn", odkazujú domov

"Máme sa tu fajn", odkazujú domov

Na návšteve medzi deťmi košických oceliarov v tábore v Tatranských Mlynčekoch

Deti v Tatrach
Blízke ihrisko dáva príležitosť zasúťažiť si v rôznych športových disciplínach.

Letný detský tábor v Tatranských Mlynčekoch, štvrtok, 29. júla. Zo zatiahnutej oblohy akoby chcelo už-už spŕchnuť. Nádvorím ubytovne Kriváň sa ozývali radostné výkriky chlapcov a dievčat. Čo na tom, že počasie nebolo najideálnejšie? Na zaplnenom ihrisku bolo veselo.

Druhý deň bez rodičov... Na začiatku desaťdenného pobytu v nádhernej malebnej vysokohorskej prírode sa objavili aj slzičky. Adrián najviac smútil za babkou, potom ho však láskavé slová vedúcej tábora Kataríny Dubeňovej, ktorá detskú dušičku dobre pozná, upokojili. Medzi rovesníkmi pookrial. Určite si tu nájde nových kamarátov. Ak sa už tak nestalo. Nuda tu totiž nemá žiadne šance.

"Už prvý večer sme mali diskotéku a dopadla veľmi dobre," dáva nám na známosť Katarína Dubeňová, ktorá spolu so svojím kolektívom, zdravotníčkou a tromi vedúcimi oddielov, má štyridsaťšesť detí vo veku od ôsmich do štrnástich rokov pod svojimi ochrannými krídlami. "Absolvovali sme aj prvú športovú súťaž s loptami a máme teda prvých víťazov. Boli sme tiež na menšom terénnom prieskume okolia..." To všetko je iba začiatok, vraví. Na deti čaká množstvo zážitkov, zábavy a určite aj prázdninových dobrodružstiev. Pripravené sú turistické vychádzky po tatranských chodníkoch spojené s poznávaním svojráznej fauny a flóry, návšteva Belianskej jaskyne, večerné diskotéky spojené s programom, táborový Milionár, súťaže Správne dievča - správny chlapec, voľba missky a missáka, Kufor, Inkognito, Hon na líšku, Slávik v tábore, Deti bavia vedúcich, vedúci bavia deti a celý rad tradičných i netradičných športových hier, vrátane veľkej táborovej olympiády a antiolympiády.

"Bol som už vo viacerých táboroch," prezrádza nám Šaňko. "Vždy bolo dobre. A v Tatrách je vynikajúco," presviedča nás a jedným okom sleduje kamarátov, ktorí sa už pomaly zberajú do izieb umyť si ruky. Je čas obeda. "Mne tu chutí," dodáva ešte úchytkom a beží za ostatnými. O chvíľu je už jedáleň plná. Rascová polievka so zeleninou a vajíčkom, červená kapusta knedle a bravčové pečené z tanierov len tak miznú. Stravu tu majú deti päťkrát denne, dodržuje sa pitný režim. Jedálny lístok, ktorý schvaľuje vedúca tábora spolu so zdravotníčkou, je vyvážený a racionálny. Nechýbajú v ňom pochopiteľne ani múčne jedlá, zelenina, ovocie, mliečne výrobky. Veľkí hladoši si môžu dať aj dupľu...

Nastáva čas odpočinku. Po nich na deti košických oceliarov v tábore, ktorý pripravila cestovná kancelária Ferrotour, čaká napínavá súťaž - Hon na líšku. V stanovenom limite bude treba nájsť čo najväčší počet papierikov ukrytých v areáli Školy v prírode Ľ. Kukorelliho. "Máme sa fajn," odkazujú domov, keď sa s nimi lúčime.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...