Vyhľadávanie:

Maratóncom z MMM sa darí

Maratóncom z MMM sa darí

Nezvyčajné zlepšenie dosahujú zahraniční maratónci, ktorí v minulosti štartovali na MMM v Košiciach. Vlaňajší víťaz košického maratónu Etiópčan Dejene Yirdawe, ktorý u nás vyhral v novom osobnom čase 2:10:51 hod., sa opäť zlepšil. Na maratóne v kórejskom Soule skončil síce v cieli na 2. mieste, ale časom 2:08:30 hod. utvoril svoj nový osobný rekord.

O viac ako päť mesiacov po svojom maratónskom debute v Košiciach sa výborným časom prezentovala na maratóne v Ríme bežkyňa Firehiwot Dado z Etiópie. Kým v Košiciach zabehla čas 3:37:34 hod., čo jej stačilo na 2. miesto, v Ríme bola o vyše desať minút rýchlejšia. V hlavnom meste Talianska bežala len druhý maratón v živote a skvelým časom 2:27:08 hod. zvíťazila. Týmto časom potvrdila Firehiwot Dado svoj nesporný talent a zaradila sa medzi hviezdy ženského maratónskeho poľa. Škoda, že forma jej neprišla skôr, ešte na MMM, pretože traťový rekord nášho podujatia, ktorý medzi ženami drží Alena Peterková časom 2:31:28 hod. ešte z roku 1989, mohol byť už minulosťou.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...