Vyhľadávanie:

Maroš Šefčovič medzi hutníkmi

Maroš Šefčovič medzi hutníkmi

V rámci pracovnej cesty na východnom Slovensku sa v piatok 4. októbra v U. S. Steel Košice nakrátko zastavil podpredseda Európskej komisie a komisár pre inštitucionálne vzťahy a administratívu Maroš Šefčovič. Kariérneho diplomata, ktorý zastupuje Slovenskú republiku v Bruseli, privítali na pôde firmy prezident U. S. Steel Košice George F. Babcoke a viceprezident pre vonkajšie vzťahy, riadenie a rozvoj podnikania U. S. Steel Košice Miroslav Kiraľvarga.

Program návštevy bol rozdelený na dve časti. Maroš Šefčovič sa najprv stretol s najvyššími predstaviteľmi firmy, s ktorými diskutoval o problematike oceliarstva v Európe a potom si prezrel niektoré výrobné prevádzky.

Prvou zastávkou bola tepláreň v divíznom závode Energetika, kde sa oboznámil s výrobou a recykláciou energií v U. S. Steel Košice. Exkurzia pokračovala v divíznom závode Teplá valcovňa, v ktorej si slovenský diplomat prezrel teplú širokopásovú trať. S technológiou výroby produktov určených predovšetkým pre automobilový priemysel sa oboznámil počas prehliadky pozinkovacej linky č. 3. Podpredseda Európskej komisie bol v U. S. Steel Košice prvýkrát a pobyt v hute na neho urobil veľký dojem. "Všetko na mňa pôsobilo veľkolepo, každý deň sa nenaskytne príležitosť navštíviť taký veľký podnik. Bolo úžasné sledovať, aké obrovské množstvo energie je potrebné na výrobu ocele. Veľmi pozitívne hodnotím i to, že vo firme používate najmodernejšie technológie," uviedol. Vzácny hosť sa po návšteve huty presunul do Košíc, kde bol účastníkom slávnostného odovzdania Steel Parku - Kreatívnej fabriky do rúk Mesta Košice.

Súčasťou víkendovej pracovnej cesty M. Šefčoviča na východe republiky bola v sobotu aj návšteva priemyselného parku v Kechneci a verejná diskusia s obyvateľmi Košíc, ktorá sa konala v Kunsthalle na témy týkajúce sa problematiky Európskej únie. V nedeľu sa aktívne zúčastnil na 90. ročníku Medzinárodného maratónu mieru.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...