Vyhľadávanie:

Medzev ožil westernovou show

Medzev ožil westernovou show

Veľký deň detí a športový deň oceliarov

Doškoľovacie stredisko v Medzeve privítalo 31. mája v poradí už 17. ročník športového dňa a dňa detí oceliarov. V perfektne upravenom prostredí, ktoré nám závidia v širokom okolí, pripravil Výbor ZO OZ METALURG DZ Oceliareň oslavy dňa detí v štýle westernovej show. Ako prezradil organizátor podujatia Martin Majerský, na podujatí sa zišlo rekordných 540 členov odborovej organizácie.

Stalo sa už tradíciou, že spoločná oslava MDD a športové zápolenia dospelých v malom futbale, nohejbale, či v kolkoch vytvárajú neopakovateľnú rodinnú atmosféru, ktorá je výnimočným relaxom po náročnej práci v oceliarňach.

Po príhovore predsedu ZO OZ METALURG DZ Oceliareň Juraja Vargu a manažéra výroby brám Petra Mokrého, sa s drezúrou na koni predstavil pravý indián a začal sa deň zábav a hier. V kolektívnych športových zápoleniach nebola núdza o technické parádičky, či ukážkové akcie premenené na góly. Samozrejme, všetko v duchu pravidiel fair - play. Hlavnou motiváciou pre súperiacich neboli len atraktívne ceny, ale najmä chuť aktívne relaxovať a užívať si priateľskú atmosféru, na ktorú sa v poslednom čase akosi zabúda.

Deti oceliarov vyzbrojené dobrou náladou už pri vstupe do priestorov doškoľovacieho strediska čakalo prekvapenie. Každé si prevzalo nefalšovaný westernový klobúk ako vstupenku na westernovú show. Country kapela neúnavne vyhrávala a spríjemňovala celé podujatie. Po niekoľkých skladbách a tancoch prevzali iniciatívu tanečnice a naučili aktívne deti, ako aj ich zručných rodičov, základné kroky country tancov. Všetkých potešilo množstvo zábavných atrakcií - westernové scénky, ekvilibristika - šikovné narábanie s koltom, exhibícia s bičmi - točenie a plieskanie, chytanie detí do lasa. Všetko bolo dokonale pripravené. Mladých i skôr narodených zlákal aj rodeo býk, na ktorom si mnohí vyskúšali odvahu a zručnosť. Najmenší sa nevedeli nabažiť vozenia sa na jazdeckých koníkoch.

O chuťové poháriky sa svojím kulinárskym umením postaral šikovný personál pod vedením Miroslava Rohúňa. Westernový guláš chutil všetkým, rovnako ako zabíjačka a čerstvé šaláty od výmyslu sveta. Nechýbali aj rôzne sladké a mrazené maškrty a koláče.

Základná organizácia OZ METALURG v Oceliarni už dnes pripravuje športovo-zábavné stretnutie v roku 2009 s netradičným, lákavým scenárom. Fotogalériu nájdete na: http://picasaweb.google.com/mmarosch

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...