Vyhľadávanie:

Melissa Bruno v krízovom centre i domove na polceste

Melissa Bruno v krízovom centre i domove na polceste

Krízové centrum pre matky s deťmi v Košickej Novej Vsi navštívila 18. septembra tohto roku manželka prezidenta U. S. Steel Košice Melissa Bruno spolu s Lisou Kocsis a Máriou Kiraľvargovou. Riaditeľ centra Miroslav Firda hosťom z košickej oceliarne, ukázal nové vybavenie kuchyne, v ktorom si klientky centra, zväčša osamelé matky s deťmi, varia svoje obľúbené jedlá. Pracovníkov arcidiecéznej charity zaujal fakt, že pre mnohé z nich je táto činnosť zároveň praktickým školením zameraným na financovanie domácnosti a preto zaviedli pravidelné kurzy varenia.  Obrovský interes o prípravu sladkých pokrmov je aj medzi deťmi, arteterapiu v dielni, ktorú si návštevníci so záujmom prezreli, zasa obľubujú malí aj veľkí. Udržať a rozvíjať pracovné návyky im umožňuje hrnčiarska výroba, tkanie, výroba ružencov, mydiel a iných úžitkových predmetov z dreva i textilu. 

Interiérové vybavenie izieb a spoločnej kuchyne, vrátane dvoch veľkokapacitných pračiek, šiestich chladničiek, televízorov i materiálu na rekonštrukciu dlažby pred vstupom do hlavnej budovy pomohla ženám z krízového centra zaobstarať Nadácia U. S. Steel Košice vďaka inštitútu 2 %, prostredníctvom ktorého môže pomáhať aj iným organizáciám na východnom Slovensku. 

Jednou z nich je aj košický Domov na polceste na Alžbetinej ulici, kam hostky zavítali hneď na druhý deň. Prezreli si interiér domova i novo zrekonštruovanú kúpeľňu, ktorá slúži desiatim mladým dospelým zo sociálne znevýhodnených rodín, či odchovancom detských domovov, ktorých tu pripravujú na bezproblémový štart do života. I tu bola rekonštrukcia financovaná z daru Nadácie U. S. Steel Košice.

x x x

Čo je inštitút 2 %? Ak firma v uplynulom období darovala na charitu, vzdelávanie alebo športové aktivity mladých aspoň pol percenta z daňovej povinnosti, je oprávnená poukázať dve percentá napríklad svojej nadácii. Vďaka tomuto môže nadácia aj v budúcnosti podporiť podobné aktivity na východnom Slovensku.        

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...