Vyhľadávanie:

Účastníci Kryo kurzu 2019 v U. S. Steel Košice

Účastníci Kryo kurzu 2019 v U. S. Steel Košice

Spoločné Centrum fyziky nízkych teplôt Ústavu experimentálnej fyziky SAV a Prírodovedeckej fakulty UPJŠ v Košiciach zorganizovalo od 8. 9. do 18. 9. 2019 európsku školu o fyzike a technike nízkych teplôt – Cryocourse 2019. Táto škola je prvým kryo kurzom organizovaným v rámci projektu Európskej mikrokelvinovej platformy (EMP),  ktorý  financuje Európska únia v rámci programu H2020 (www.emplatform.eu). Kryo kurzu sa zúčastnilo 44 mladých vedeckých pracovníkov a doktorandov z krajín Európskej únie a asociovaných krajín: Českej republiky, Fínska, Francúzska, Maďarska, Nemecka, Poľska, Rakúska, Slovenska, Španielska, Veľkej Británie, Izraela a Ukrajiny.

Kurz bol rozdelený na teoretickú a praktickú časť. V rámci teoretickej časti, ktorá prebiehala v kongresovom centre Thermal Šírava pri Michalovciach, účastníci školy absolvovali 24 fyzikálno-metodických prednášok. Praktická časť kurzu sa konala v Centre fyziky nízkych teplôt v Košiciach, kde bolo pre účastníkov pripravených päť tematických praktických cvičení. Navyše, účastníci kryo kurzu mali možnosť absolvovať exkurziu v spoločnosti U. S. Steel Košice, kde sa oboznámili so zariadeniami na výrobu kvapalného dusíka, kyslíka a argónu z predtým skvapalneného vzduchu a s ich využitím v hutníckom priemysle. S veľkým záujmom si pozreli i proces valcovania v Teplej valcovni.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...