KONTAKT  |    _eng _sk

Účastníci Kryo kurzu 2019 v U. S. Steel Košice
           



Pridané: 16.10.2019
Autor: -fg-
Kategória: 10/2019

Spoločné Centrum fyziky nízkych teplôt Ústavu experimentálnej fyziky SAV a Prírodovedeckej fakulty UPJŠ v Košiciach zorganizovalo od 8. 9. do 18. 9. 2019 európsku školu o fyzike a technike nízkych teplôt – Cryocourse 2019. Táto škola je prvým kryo kurzom organizovaným v rámci projektu Európskej mikrokelvinovej platformy (EMP),  ktorý  financuje Európska únia v rámci programu H2020 (www.emplatform.eu). Kryo kurzu sa zúčastnilo 44 mladých vedeckých pracovníkov a doktorandov z krajín Európskej únie a asociovaných krajín: Českej republiky, Fínska, Francúzska, Maďarska, Nemecka, Poľska, Rakúska, Slovenska, Španielska, Veľkej Británie, Izraela a Ukrajiny.

Kurz bol rozdelený na teoretickú a praktickú časť. V rámci teoretickej časti, ktorá prebiehala v kongresovom centre Thermal Šírava pri Michalovciach, účastníci školy absolvovali 24 fyzikálno-metodických prednášok. Praktická časť kurzu sa konala v Centre fyziky nízkych teplôt v Košiciach, kde bolo pre účastníkov pripravených päť tematických praktických cvičení. Navyše, účastníci kryo kurzu mali možnosť absolvovať exkurziu v spoločnosti U. S. Steel Košice, kde sa oboznámili so zariadeniami na výrobu kvapalného dusíka, kyslíka a argónu z predtým skvapalneného vzduchu a s ich využitím v hutníckom priemysle. S veľkým záujmom si pozreli i proces valcovania v Teplej valcovni.

Empty

ODPORÚČAME

30.11.2021
Ocitne sa slovenský priemysel na európskej periférii ?
24.11.2021
Núdzový stav - cesta do práce
15.11.2021
Včera sme otvárali burzu v New Yorku
26.10.2021
Prvý úver so zelenými záväzkami symbolizuje vysadený strom

Táto stránka používa cookies

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...

  • Dôležité Vyžadované pre správne fungovanie stránky
  • Nastavenia Používajú sa na ukladanie Vašich nastavení
  • Analytika Používajú sa na analýzu návštevnosti
  • Personalizácia Používajú sa na personalizáciu obsahu