Vyhľadávanie:

Memoriál Gejzu Princa

Memoriál Gejzu Princa

Už po tretí raz zorganizoval Východoslovenský futbalový zväz 3. ročník futbalového turnaja žiakov o Memoriál Gejzu Princa. Prvý, premiérový ročník tohto turnaja s medzinárodnou účasťou, sa konal v roku 2004 v Prešove, kde štartovali štyri družstvá, vlani v Košiciach zasiahlo do bojov o cennú trofej šesť tímov a v tomto roku sa turnaj konal už za účasti ôsmich celkov z Česka, Poľska, Maďarska a zo Slovenska. Svedčí to o stúpajúcej popularite tohto turnaja a po Prešove a Košiciach sa organizátori tentokrát rozhodli, že hrať sa bude na Zemplíne v Michalovciach a na ihriskách v okolí tohto okresného mesta.

Podobne ako v predchádzajúcich dvoch ročníkoch aj teraz toto podujatie mladých talentovaných futbalistov sponzorsky podporila spoločnosť U. S. Steel Košice. Osem účastníkov turnaja odohralo v dvoch skupinách spolu dvanásť zápasov v Sobranciach, Veľkých Kapušanoch, Brekove, Trebišove, Lastomíre, Sečovciach a Veľkých Revištiach. Podľa dosiahnutých výsledkov a umiestnenia v skupinách sa potom hrali stretnutia o konečné umiestnenie v turnaji. O cennú trofej bojovali víťazi skupín, a to mladí futbalisti výboru Západoslovenského a Východoslovenského futbalového zväzu. Bolo to po prvý raz, čo sa naši východniari prebojovali do finále a tam nesklamali. V riadnom hracom čase sa stretnutie skončilo nerozhodne 2:2 a o prvenstve rozhodli až strely zo značky pokutového kopu. Na penalty vyhrali chlapci zo západného Slovenska 3:2, našim žiakom tak patrilo výborné 2. miesto. V boji o 3. miesto Stredoslovenský futbalový zväz zvíťazil nad Olomouckým futbalovým zväzom 2:0, v zápase o 5. miesto Podkarpatský futbalový zväz zdolal Bratislavský futbalový zväz 1:0 a v stretnutí o 7. miesto Boršodská župa vyhrala nad Královohradeckým krajským futbalovým zväzom 3:1.

Na margo tohto turnaja nám sekretár nášho Východoslovenského futbalového zväzu Marcel Eperješi povedal: "Napriek početnej účasti mal turnaj veľmi dobrú športovú i spoločenskú úroveň. V tomto regióne boli na Zemplíne vytvorené tie najlepšie podmienky pre súboje mladých futbalistov, za čo patrí vďaka organizátorom z ObFZ v Michalovciach. Nás teší skutočnosť, že v silnej konkurencii sa presadili chlapci z nášho futbalového zväzu, ktorí v skupine nestratili ani bod a finálovou účasťou dosiahli historický úspech tohto priaznivo sa rozbiehajúceho podujatia."

Na záver organizátori vyhlásili a odmenili troch najlepších na turnaji. Najlepším brankárom sa stal Jakub Jánošík z nášho Východoslovenského futbalového zväzu, za najlepšieho hráča vyhlásili Michala Škvarku z tímu Stredoslovenského futbalového zväzu a najlepším strelcom sa so štyrmi gólmi stal Erik Ujlaky zo Západoslovenského futbalového zväzu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...