Vyhľadávanie:

Mestská karta plná zliav a výhod

Mestská karta plná zliav a výhod

Počuli ste o novej mestskej karte? Ak máte o ňu záujem, môžete si ju už vybaviť. Nová mestská karta mesta Košice vám umožní pohodlnejšie cestovanie mestskou hromadnou dopravou, lacnejšie vstupy do mestských múzeí, galérií, ZOO, knižníc a ďalších mestských inštitúcií. Dopravný podnik začal predávať a vymieňať karty za nové od 2. januára 2013.

"Mestská karta je bezkontaktnou čipovou kartou druhej generácie s trojročnou platnosťou. Oproti súčasnej BČK má vyššiu pamäťovú kapacitu a vyšší bezpečnostný štandard. V mestách, kde majú mestskú kartu zavedenú, je jej súčasťou dopravná aplikácia a aj ponuka ďalších služieb. Košičanom ponúkne zľavy na niektoré služby a tovary poskytované mestskými podnikmi. Pôjde napríklad o zľavy pri nákupe rastlín, stromčekov, palivového dreva alebo pri vstupe do auto umyvárne DPMK, mestských múzeí, galérií, ZOO, knižníc, ale aj na kultúrne podujatia EHMK 2013. V druhej etape sa ponuka rozšíri aj o zľavy komerčných spoločností," uviedla vedúca referátu marketingu, reklamy a Public relations DPMK Michaela Karaffová.

Novú kartu si môžete vybaviť iba v predajnom mieste Dopravného podniku mesta Košice na Bardejovskej č. 6. Čo na výmenu potrebujete a koľko za kartu zaplatíte?

"Na výmenu starej karty, ale aj vydanie novej, je nutná osobná účasť, keďže priamo na mieste sa budú žiadatelia fotografovať. Od tohto momentu bude karta vydaná o 14 dní. Pre overenie osobných údajov si treba doniesť občiansky preukaz alebo cestovný pas alebo rodný list (v prípade maloletých), ZŤP preukaz, u žiakov potvrdenie zo školy, výmer o starobnom dôchodku či výsluhovom, u invalidov potvrdenie o sociálnom poistení s poklesom miery schopnosti pracovať nad 71 percent vrátane v zmysle platnej Tarify DPMK, a. s. Žiadanku pre vydanie mestskej karty bude vypĺňať zamestnanec Dopravného podniku a žiadateľ svojím podpisom potvrdí správnosť údajov. Kartu bude možné prevziať na základe predloženého platného občianskeho preukazu preberajúcej osoby a vlastným podpisom, kartu je možné prevziať aj iným osobám.
Pri výmene kariet bude platiť, že pokiaľ má stará karta životnosť do jedného roka od jej vydania, majiteľ zaplatí za vydanie mestskej karty poplatok vo výške dve eurá. Ak bude mať stará karta životnosť do dvoch rokov, poplatok predstavuje 4,60 eura. Pokiaľ bude životnosť starej karty viac ako dva roky, jej majiteľ musí zaplatiť poplatok v plnej výške 6,80 eura. Rovnako bude stáť aj vydanie mestskej karty. Občania nad 68 rokov s trvalým pobytom v SR, ktorí vlastnia BČK vydanú dopravným podnikom, môžu nárok na bezplatnú prepravu preukázať starou kartou do vybavenia osobitnej karty do 30. januára 2013. Občania nad 68 rokov s trvalým pobytom v SR, ktorí nevlastnia kartu vydanú DPMK, až do vybavenia novej osobitnej karty majú nárok na zľavnenú prepravu, po preukázaní sa platným OP,"
informovala M. Karaffová.

Výmena starých kariet za novú mestskú bude možná do 30. júna 2014. Po tomto termíne budú všetky staré karty na ďalšie používanie zablokované. Znamená to, že od tohto dňa budú platiť už len nové mestské karty.

Aktuálne ponuky zliav nájdete na stránke mesta Košice www.kosice.sk.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...