Vyhľadávanie:

Metalurgia 2004 už o týždeň

Metalurgia 2004 už o týždeň

Presne o týždeň, v stredu 21. apríla 2004, sa na pôde Technickej univerzity v Košiciach uskutoční v poradí už piaty ročník študentskej vedeckej odbornej konferencie pod názvom Metalurgia 2004. Vychádzajúc z požiadaviek na zlepšenie prípravy študentov, ktorá vedie k samostatnej odbornej činnosti, ju vyhlasuje dekan Hutníckej fakulty každý rok na začiatku letného semestra. Je to zároveň veľmi účinná forma rozvoja talentu, kreatívneho myslenia a tvorivých schopností budúcich hutníkov - inžinierov i doktorandov.

Ako nás informovala Dana Baricová, predsedníčka organizačného výboru konferencie, podujatie má súťažný charakter. Od roku 2000 sa na ňom zúčastnilo bezmála 150 mladých ľudí, z nich dvanásť zastupovalo vysoké školy a univerzity z Českej republiky a Poľska. V tomto roku budú poslucháči denného inžinierskeho štúdia súťažiť v sekciách hutníctvo kovov, materiálové inžinierstvo, energetické inžinierstvo a priemyselná keramika, environmentalistika a v sekcii inžinierstvo riadenia priemyslu.

Členovia porôt budú hodnotiť obsah práce, jej grafickú úroveň, diskusiu, schopnosť študenta obhájiť výsledky svojej práce, jeho prednes a vystupovanie. Na víťazov v každej sekcii čakajú finančné odmeny. Študentskú odbornú vedeckú konferenciu Metalurgia 2004, tak ako po iné roky, sponzorsky podporuje spoločnosť U. S. Steel Košice. Odborníci z radov jej zamestnancov sú navyše členmi hodnotiacich porôt.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...