Vyhľadávanie:

Mexické vlny udržali Slovenky medzi elitou

Mexické vlny udržali Slovenky medzi elitou

Slovenky prešli barážovou prekážkou len s jedným zakopnutím, to keď Dominika Cibulková v dramatickom a emotívnom zápase dlhom 211 minút podľahla vysoko favorizovanej Jelene Jankovičovej 1:2 na sety, a výrazne ľahšie ako samy pred týždňom čakali. Obávali sa totiž, že Srbky nastúpia aj s piatou najlepšou svetovou hráčkou Anou Ivanovičovou, čo by znamenalo, že by v Steel Aréne na tvrdom a pomalšom povrchu latex-it bojovali proti najsilnejšiemu ženskému tímu sveta.

Po oznámení, že Ivanovičová sa musí podrobiť liečbe kolena a v Košiciach hrať nebude, šance Sloveniek stúpli o 50 percent. Zvýšili sa ešte viac, keď Cibulková v prvej svojej dvojhre v sobotu večer doslova uštvala nielen seba, ale najmä tretiu hráčku svetového rebríčka WTA Jankovičovú, ktorá napokon v nedeľu zo zdravotných dôvodov a totálneho fyzického vyčerpania ani nenastúpila proti slovenskej singlovej jednotke Daniele Hantuchovej (12. v rebríčku). "Dohrávala som v kŕčoch. Rovnako ako súperka. Jelenu som vyčerpala. Ak bude hrať proti Hantuchovej, tak som Daniele pomohla. V druhom zápase by už však nemusela byť v plnej sile," povedala 18-ročná Piešťanka (78.) po zápase s Jankovičovou, ktorý, hoci ho prehrala, rozhodol o ďalšom osude duelu Sloveniek so Srbkami. Jankovičovú, ktorá bola v stretnutí s Cibulkovou až príliš nervózna a označila tento duel za jej najťažší v doterajšej kariére, napokon nahradila menej skúsená Vojislava Lukičová (214.). Slovenská tenisová kráska i jednotka nedala Srbke šancu, zato povestného "kanára" a pripísala Slovensku po sobotňajšej výhre nad Anou Timotičovou (442.) druhý bod. Ten tretí, a rozhodujúci, získala po presvedčivej výhre nad Anou Jovanovičovou podľa transparentu v Steel Aréne Košicami milovaná tínedžerka z dolného Považia. "Po víkende Dominika odkazuje Košiciam, že ich tiež miluje," vrátila bonmot výborným, asi šiestim tisíckam, divákov v Steel Aréne. Tí totiž pripravili Slovenkám doteraz nevídanú i neslýchanú atmosféru, popretkávanú nielen údermi bubnov a skandovaním, ale aj mexickými vlnami, ktoré sa na tenise naozaj málokedy vídajú. Boli zážitkom aj pre Janu Juricovú (547. vo štvorhre), ktorá si FED Cup-ový debut užívala spolu s Janette Husárovou (24. vo štvorhre), keď po singli proti páru Timotičová, Jovanovičová prikrášlili konečný výsledok na 4:1.

Slovensko - Srbsko 4:1
Hantuchová - Timotičová 6:1, 6:2 (60´)
Cibulková - Jankovičová 5:7, 6:1, 7:9 (211´)
Hantuchová - Lukičová 6:0, 6:2 (61´)
Cibulková - Jovanovičová 6:4, 6:2 (83´)
Juricová, Husárová, -Timotičová, Jovanovičová 6:4, 6:2 (78´)

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...